Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OLUJNA BURA I TRAMONTANA

Temperature i dalje u minusima, evo kada će zatopliti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ovako niske temperature valja izdržati do četvrtka, kada će one osjetno porasti, a na moru će buru zamijeniti jugo.

Na kopnu će danas biti djelomice, a na Jadranu i pretežno sunčano. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak, a na moru umjerena i jaka, na udare i olujna bura i tramontana.

Pročitajte i ovo Promjenjivo oblačno vrijeme Mogući i pljuskovi Promijenjivo vrijeme diljem Hrvatske: Stabilizacija se očekuje u drugoj polovici tjedna Promjenjivo oblačno vrijeme Od utorka nove oborine Nastavlja se prevrtljivo vrijeme: U nekim krajevima se za vikend očekuje i snijeg

Noć i jutro ponovno su hladni, osobito na istoku. Za dubrovačko je područje izdano crveno upozorenje Meteoalarma DHMZ-a.

U Bednji je jutros u 7 sati izmjereno -14 stupnjeva Celzijusa, Slavonski Brod probudio se na -12.6, Đakovo i Osijek na -11, a Vinkovci na -10 stupnjeva.

Na kopnu se očekuje od -15 do -8, lokalno moguće i još niže. Uz obalu uglavnom od -5 do 0 stupnjeva.

I u nastavku dana djelomice sunčano, tek rijetko gdje moguće je i malo snijega. Uz slab sjeverni vjetar, temperatura od -6 do -1.

U Slavoniji djelomice sunčano, povremeno uz više oblaka može pasti i malo snijega. Puhat će slab sjeverozapadnjak, a temperatura od -6 do -3.

Na sjevernom Jadranu pretežno sunčano, u gorju oblačnije, može pasti i malo snijega. Puhat će umjerena i jaka, na udare i olujna bura. Temperatura u gorju oko -5, a na Jadranu između 3 i 5 stupnjeva.

U Dalmaciji pretežno sunčano, i dalje uz umjerenu i jaku, na udare i olujnu buru i tramontanu. Temperatura od 0 do najviše 4 stupnja.

Do sredine tjedna ostaje ovako hladno, osobito ujutro, a onda će u četvrtak dnevna temperatura porasti. Još uvijek povremeno može pasti malo snijega.

I na Jadranu i dalje vrlo hladno do četvrtka kada će buru zamijeniti jugo te će dnevna temperatura osjetno porasti.

Dakle, ovo hladno vrijeme i minusi zadržat će se i dalje, kako stvari sada stoje, do sredine tjedna. Zima je i nitko joj ne osporava hladnoću, ali ovako niske temperature nisu tako uobičajene i treba ih izdržati još malo.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene