Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tko pazi na hrvatska groblja?

Metalni ukrasi na grobljima postali su prava rijetkost

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na sisačkom groblju od zimus nestaju željezo, bakar i bronca. Na stotine ručki i vaza otrgnuto je s grobnica, a uprava groblja kaže kako nemaju novca za zaštitare, a policija očito ne može mnogo učiniti. Na Mirogoju i mnogim hrvatskim grobljima - ista stvar.

Željezna ručka na sisačkom groblju prava je rijetkost. 'Ja to ne mogu shvatiti, to ide na otpad, onog tko na otpadu radi, tog treba kazniti, pa zna od čega je to, kako to može zaprimiti? Pa znate što trebala bi znati policija!', rekao nam je Siščanin Pero Božić.

Pročitajte i ovo Obnova mrtvačnice na groblju Mirogoju važna obavijest Obnavlja se mrtvačnica na Mirogoju, ispraćaji preselili na novu lokaciju Skrnavljenje erdutskog groblja - 3 Nečuveni vandalizam FOTO Policija otkrila tko je uništio groblje u Slavoniji: Rezultat istrage je za neke šokantan, za neke i tužan

>> S grobnica pljačkaši odnose ručke od mesinga

Ali policija ne zna i ne daje izjave na neradni dan pa smo pitali one koji skupljaju staro željezo. 'Kakvo groblje gospođo!?', odgovorio nam je Nenad Nikolić.

Na zagrebačkom Mirogoju poskidali su vaze. prijave policiji i upravi groblja nisu urodile plodom. Ako ne uprave groblja i policija, tko bi to točno trebao čuvati hrvatska groblja? Više o problemima hrvatskih groblja pogledajte u video prilogu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene