Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mesiću se slučaj Cigelj čini kao šala

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Stjepan Mesić ocijenio je kako mu u slučaju smjene predstojnice Vladina ureda za udruge Jadranke Cigelj nije sve jasno, ali kako mu se to čini kao šala.

'Moram reći da meni, sve u svemu, nije jasno. Vidio sam ono što je izašlo u medijima, ono što su novine objavile i meni se to čini kao jedna šala', rekao je Mesić u Kutjevu gdje je boravio na proslavi blagdana svetog Vinka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kolege glumci o Mesiću sve najbolje Zašto bi netko Mesiću spočitavao frizuru? Slika nije dostupna 'Oštetio ugledu Hrvatrskoj0 NDH podnijeli prijavu protiv Mesića

Ocijenio je kako mu se sporna anketa sigurnosne provjere ne čini previše ozbiljnom, dodajući da bi najprije trebalo utvrditi o čemu se radi.

'Kako će se ta provjera raditi, to je vjerojatno zakonom propisano, ali ovo se u konkretnom slučaju meni čini više kao šala', rekao je Mesić.

Vlada je u četvrtak po hitnome postupku razriješila predstojnicu Vladina ureda za udruge Jadranku Cigelj zbog upitnika koji je ona, kako je objašnjeno, bez znanja Vlade poslala članovima Vijeća za razvoj civilnog društva radi njihove sigurnosne provjere.

U Kutjevu Mesić je prokomentirao i ankete vezane uz izbore u Srbiji, koje najavljuju mogućnost pobjede Šešeljevih radikala. 'Najteže za Srbiju je ako Srbija ne nađe sebe, a Srbija sebe može naći samo onda ako nađe pravac k Europi', rekao je Mesić.

Ocijenio je da će sve drugo štetiti samo Srbiji i građanima Srbije. 

'Na njima je da odluče. Ako žele slušati Šešelja i ono što on govori na Haaškom tribunalu, to je njihov odabir. Samo - to će im štetiti', izjavio je Mesić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene