Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zajednička suradnja

Mesić u Siriji zaplesao zadovoljan suradnjom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Mesić vratio se iz Sirije, gdje je posjetio naše vojnike na kriznoj Golanskoj visoravni, naftaše u pustinji, ali i u tradicionalnim narodnim nošnjama plesao orijentalne plesove.

Usred pustinje, oko 300 kilometara od granice sa Irakom, jedno je od naftom i plinom bogatih polja. Dvjestotinjak hrvatskih radnika ovdje obavlja istraživačke poslove. Uz CROSCO, INA je među vodećim ulagačima u Siriji. A da Hrvatska ravnopravno stoji uz velike ulagače na Sirijskom tržištu uvjerio se i hrvatski predsjednik kojeg je topla dobrodošlica pratila posvuda.

Pročitajte i ovo Bušenje Jadrana - 1 ODGOVOR NA PAD ISPORUKE Jadran kao rudnik plina? Ina planira izbušiti 11 novih bušotina. Još jedna zemlja ima isti odgovor na energetsku krizu Slika nije dostupna 'Začuđuje šutnja o potezima' HSS: Zašto se Vlada odriče prihoda od sirijske nafte?

Razloga za ples, predsjednik je itekako imao. I to gotovo deset milijuna dolara, koliko je Hrvatska izvoznih prihoda ostvarila samo ove godine. Uz naftaše, Siriji nudimo i metal i kućanske aparate. Oni Hrvatskoj nude namještaj, tekstil i tkanine.

Hrvatska, zemlji vojnog režima s većinskim muslimanskim stanovništvom, nije nepoznata destinacija, pa tako mnogi njezini stanovnici hvale prirodne ljepote naše zemlje. U Siriji je pak privlačenje turista dinamičan i na kraju unosan posao. Koriste se razni načini pa se tako strancima, koji opsjedaju sirijsku metropolu, nude srećke, smiješe se ulični čistači cipela, trgovci ih mame tradicionalnim grickalicama. A s pročelja gotovo svih zgrada, trgovina, pa čak i automobila prati vas pogled sirijskog predsjednika Al-Assada.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene