Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Vlada treba pridonositi likvidnosti zemlje'

'Vlada će trajati onoliko koliko može odgovarati na izazove'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić izjavio je danas kako unatoč krizi hrvatsko gospodarstvo mora biti okrenuto razvoju, a upravo je vladina uloga da pridonosi likvidnosti zemlje, uz očuvanje temeljnih prava građana.

‘Bilo bi dobro da se u prihodovnoj strani pronađu sredstva tako da se izbjegne udar na socijalne kategorije stanovništva’, rekao je predsjednik Mesić koji je danas u Metkoviću bio nazočan na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u povodu Dana grada. Mesić je dodao kako se moralo ići u rebalans, jer, ocijenio je, onog trenutka kad je pravljen znalo se da ne može biti ostvaren.

Pročitajte i ovo Ilustracija TKO SE SVE RASPAO? Raspadi nakon izbora kompliciraju situaciju: Pogledajte kako sada izgleda jednadžba do 76 saborskih ruku Premijer Andrej Plenković iz minute u minutu Pregovori gotovi do petka? "Elektabilni Bojan" odgovorio Plenkoviću, HDZ raspalio po Raspudiću

>> Kosor: 'Kraj godine treba dočekati na nogama'

Komentirajući odnose u vladajućoj koaliciji, Mesić je kazao kako je u ovom trenutku teško govoriti hoće li neka stranka napustiti koaliciju, jer treba tražiti izlaz iz krize, a vlada će trajati onoliko dugo koliko može odgovarati na izazove u kojima se zemlja nalazi. A je li predsjedniku Markov trg izazov, šaljivo odgovara!? 'Ja ću biti doživotni bivši predsjednik!'  'A premijer?' 'A, to je malo teže izvesti', kaže predsjednik.

'Hrvatska se mora ponašati kao dio Europske unije'

Mesić je rekao da se, unatoč tome što su pregovori s Europskom unijom u zastoju zbog slovenske blokade, Hrvatska mora ponašati kao dio Europske unije bez obzira kad će postati punopravna članica. ‘Mi ne odustajemo od pregovora, međutim, uvjeti moraju biti jasni, a otvorena pitanja sa Slovenijom treba rješavati na temelju međunarodnog prava’, kazao je predsjednik Mesić. Na današnjoj svečanoj sjednici Gradskog vijeća uručene su nagrade i priznanja grada Metkovića. (Hina/V.Đ.)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene