Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mesić: Uključivanje zemalja regije u EU je imperativ

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uključivanje svih zemalja jugoistočne Europe u Europsku uniju je imperativ, rekao je hrvatski predsjednik Stjepan Mesić u zdravici na svečanoj večeri koju je, na kraju prvog dana dvodnevna posjeta, u njegovu čast priredio albanski predsjednik Bamir Topi.

'Smatram uključivanje svih zemalja jugoistoka Europe u Europsku uniju imperativnim-kako u interesu tih zemalja i napretka demokracije u njima, tako i u interesu ujedinjene Europe', rekao je Mesić.

Pročitajte i ovo Dmitrij Medvedev Karta izazvala nevjericu Medvedev šokirao, pogledajte kako je podijelio teritorij Europe: "Taj koncept mora zauvijek nestati" Donald Trump - 4 Anti NATO retorika Donald Trump je napravio uslugu Europi

Mesić je izrazio zadovoljstvo napretkom koji se vidi u razvitku Albanije i današnje razgovore s visokim albanskim dužnosnicima ocijenio kao vrlo dobre i korisne.

Poručio je da se ne treba opterećivati prošlošću, da treba odbaciti predrasude i što bolje surađivati kako bi se što prije ostvarila zajednička, europska budućnost.

Albanski predsjednik Topi izrazio je zadovoljstvo sve boljim hrvatsko-albanskim odnosima i nadu da će i ovaj susret na visokoj razini potaknuti sve oblike suradnje.

Dvojica predsjednika će u utorak razgledati trafostanicu Bushat kod Skadra u čijoj je izgradnji sudjelovala zagrebačka tvrtka 'Končar'. Zajedničkom ručku Mesića i Topija pridružit će se i crnogorski predsjednik Filip Vujanović pa se očekuje i razgovor o regionlanoj suradnji. Boravkom u Skadru, predsjednik Mesić završava službeni posjet Albaniji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene