Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posjet Hrvatima u Moliseu

Mesić potvrdio: Papa Benedikt 16. doći će u Hrvatsku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Stjepan Mesić iz male hrvatske zajednice u talijanskom Moliseu potvrđuje: Papa Benedikt 16. doći će u Hrvatsku, a talijanski premijer Berlusconi želi što skoriji susret s premijerkom Kosor.

'Strašno smo sretni i evo, strašno sam i ja vesela da možemo pozdraviti s ljubavlju našeg predsjednika Mesića', rekla je Vesna Sammartino, učiteljica hrvatskog jezika. Predsjednik Republike Stjepan Mesić posjetio je pripadnike hrvatske nacionalne manjine u talijanskoj pokrajini Molise, kao prvi šef hrvatske države koji je to učinio.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Svjedočenje poduzetnika Obranović: S tastom Mesićem nikad nisam razgovarao o Glavašu Slika nije dostupna 'Nije bilo svojstveno ni '90-ih' Pupovac: Napada poput Josipovićevog nije bilo ni 90-ih, to nisu radili ni Tuđman ni Mesić

Mesić je boravio u sva tri pokrajinska mjesta naseljena Hrvatima koji su mu dobrodošlicu zaželjeli pjesmom i mahanjem talijansko-hrvatskim zastavicama. S tamošnjim je gradonačelnicima i čelnicima cijele regije razgovarao o položaju hrvatske manjine pri čemu su se suglasili da je osobito važno očuvati jezik moliških Hrvata koji u tome području žive već 500 godina. Posjetom Moliseu predsjednik Mesić završio je višednevni boravak u Italiji tijekom kojega se sastao s talijanskim predsjednikom Giorgiom Napolitanom, te u Vatikanu s papom Benediktom XVI.

'Ako ministar ekonomije bude imao viziju što je potrebno danas Hrvatskoj, kako promijeniti njezin smjer od izrazito uvozne privrede pretvoriti je u izrazito izvoznu privredu, ako to učini onda ova promjena ima smisla', komentirao je Mesić u Italiji. (N.K. / I.D. / Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene