Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mesić postao počasni građanin Podgorice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjedniku Stjepanu Mesiću uručena je danas u Zagrebu Povelja o proglašenju počasnim građaninom Podgorice, što je prva takva titula koje su dodijelile vlasti glavnog grada Crne Gore.

Obrazlažući odluku Skupštine crnogorske prijestolnice, gradonačelnik Podgorice Miomir Moguša izjavio je kako je Mesić prepoznat u Crnoj Gori kako "mirotvorac i čovjek koji je okrenuo novu stranicu u povijesti ovih prostora".

Pročitajte i ovo Ilustracija Istraga u tijeku Tragedija u susjedstvu: Bivši policajac ubio ženu i dijete pa sam sebi presudio Slika nije dostupna Mesić proglašen počasnim građaninom Podgorice

"Vi ste graditelj mostova između dvije države i dva naroda te građana Crne Gore i Hrvatske", rekao je Moguša na svečanosti u Uredu Predsjednika.

Predsjednik Mesić rekao je kako to priznanje nije samo priznanje njemu osobno, nego je i pokazatelj odnosa koje su Hrvatska i Crna Gora izgradile unatoč događajima iz nedavne prošlosti.

Osvrčući se na prijepore kojih je bilo u Crnoj Gori oko dodjele
statusa počasnog građanina, Mesić je istaknuo da su oni koji se tome protive zapravo protiv njegove politike.

"Upravo zbog onih koji je protive normalizaciji odnosa, koji se boje suočavanja s prošlošću, mi koji smo pobornici mira i suradnje ne smijemo posustati", naglasio je hrvatski predsjednik.

Uz Povelju i odluku Skupštine Podgorice, Mesiću je uručen i novi grb crnogorskog glavnog grada.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene