Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj s parkinga King Crossa

Mesić pomilovao policajca osuđenog za pokušaj ubojstva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odlukom o pomilovanju predsjednik Stjepan Mesić za godinu dana je smanjio petogodišnju zatvorsku kaznu policajcu Zdravku Varziću (49) koji je u rujnu 2006. u sukobu oko parkirališnog mjesta kod trgovačkog centra King Cross u Zagrebu hicem iz službenog pištolja teško ranio u glavu Dubravka Beketića.

Varzića je zagrebački Županijski sud osudio na tri i pol godine zatvora zbog pokušaja ubojstva, no Vrhovni je sud kaznu povećao na pet godina, a sada ju je Mesić na prijedlog Komisije za pomilovanje smanjio za godinu dana. Policajac Varzić zločin je počinio tri mjeseca nakon povratka iz desetomjesečne mirovne misije u Afganistanu. Bio je izvan službe, a odmah nakon ranjavanja priskočio je u pomoć žrtvi, što mu je, uz dotadašnje uzorno ponašanje, besprijekornu policijsku karijeru i sudjelovanje u Domovinskom ratu, uzeto kao olakotna okolnost.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Petrač i Zec odbijeni Mesić pomilovao Rimca i Ljubišića Slika nije dostupna Prema odluci komisije Predsjednik Mesić Petraču odbio pomilovanje

>> Predsjednik Mesić Petraču odbio pomilovanje

Kao otegotnu okolnost sud je uzeo činjenicu da je riječ o policajcu višeg ranga od kojega se očekuje više samokontrole. Varzić se na suđenju branio da je sukob započeo Beketić i da je pištolj opalio slučajno. Priznao je da je imao metak u cijevi te da mu je to ostala navika iz Afganistana. Varziću je kazna smanjena predsjedničkom odlukom od 23. studenoga koja je objavljena Narodnim novinama. Istom odlukom Mesić je odbio 30 molbi osuđenika. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene