Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne sva, ali ipak

Mesić oduzima odlikovanja i Blaškiću i Norcu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Mesić odlučio je uzeti odlikovanja trojici hrvatskih generala protiv kojih postoji sudska presuda. Bez odlikovanja tako ostaju generali MIrko Norac, Tihomir Blaškić i Vladimir Zagorec.

Potvrđeno nam je to u Uredu predsjednika. Procedura za oduzimanje odlikovanja Vladimiru Zagorcu već je krenula. On je najodlikovaniji hrvatski general - ima ih ukupno 13. Predsjednik Mesić planira mu oduzeti osam, a pet ostaviti. Za nekoliko dana pokrenut će i proceduru oduzimanja odlikovanja Mirku Norcu, koji trenutačno izdržava kaznu za ratni zločin u Gospiću, a nepravomoćno je osuđen i za ratni zločin u Medačkom džepu.

Pročitajte i ovo Ljubav koja nadilazi vrijeme Pokrovitelj Generali Ljubav koja nadilazi vrijeme: Kako uz pomoć financijskog plana zaštititi najmilije i usaditi dobre navike Slika nije dostupna Odluka predsjednika Oduzima mu odlikovanja!

>> 'Mesić se oduzimanjem odlikovanja ne miješa u pravosuđe'

>> Zagorec je mali ugojeni miš i odmah mu uzimam odlikovanja

Norcu će ostati samo odličja koja je dobio za hrabrost. Slična procedura sprema se i za generala Blaškića. Pitanje oduzimanja odlikovanja otvoreno je nakon nepravomoćne presude Vladimiru Zagorcu za ratno profiterstvo. Zagorec je zbog 'afere dragulji' nepravomoćno osuđen na sedam godina zatvora te mora vratiti novac u iznosu od 39,4 milijuna kuna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene