Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ne štitim se'

Mesić se ne bi cijepio: 'Nikada nisam imao gripu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I dok je Hrvatska zabrinuta zbog moguće epidemije, predsjednik Mesić se ne boji svinjske gripe.

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić obišao je nekoliko povratničkih obitelji u Gvozdu, Slavskom Polju i Gornjem Skradu. Predsjednik Mesić se ne boji svinjske gripe. Na pitanje hoće li se cijepiti predsjednik je odgovorio: 'Ja nikad u životu nisam imao gripu, ja nikad nisam bio bolestan. Pokušat ću i ovaj puta proći bez cijepljenja.' A na pitanje kako se štiti, odgovrio je: 'Nikako'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ostali bez domova u potresu Bandić opet obećava: "Devet obitelji sutra dobiva ključeve gradskog stana" Slika nije dostupna Sele cijele obitelji Dalmacija ima super projekt zbog kojeg se mladi vraćaju u napuštena sela, a pritom moraju ispuniti samo jedan uvjet

'Nema međunacionalnih izgreda'

Mesić je bio u Sisačko-moslavačkoj i Karlovačkoj županiji, gdje se upoznao sa životnim uvjetima na područjima posebne državne skrbi, izjavio je da ga oduševljava što ni u jednoj sredini koju je obišao nema međunacionalnih izgreda, a izbjeglicama koji se još nisu vratili, a imaju želju, poručio je da se vrate.

S predsjednikom Mesićem bili su i potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske Slobodan Uzelac i predstavnik UNHCR-a u Republici Hrvatskoj Wilfred Buchhorn. Predsjednik Mesić izjavio je i kako je povratak izbjeglica ‘državni interes jer to znači da smo demokratsko društvo u kojem smo svi jednaki pred zakonom i u kojem je pojedincu sigurna i njegova privatna imovina’. ‘Oni su hrvatski državljani i žrtve rata i trebaju se vratiti svojim kućama’, izjavio je Mesić.

Današnji obilazak rezultat je ljetošnjeg posjeta visokog povjerenika UNHCR-a Antonia Guterresa Hrvatskoj. Wilfred Buchhorn izjavio je da dosadašnji rezultati pomoći u Hrvatskoj ohrabruju te kako se može očekivati da će se u sljedeće dvije godine uspostaviti osnovni uvjeti za povratak izbjeglica i ujednačiti životni uvjeti, od infrastrukturnih radova do pomoći kojom obitelji dobivaju osnovnu opremu, alat i stoku za samostalni život nakon povratka. Na pitanje koliko je novca kroz UNHCR uloženo u Hrvatsku, Buchhorn je odgovorio da je uloženo mnogo milijuna dolara međunarodne pomoći raznih donatora, no najveći dio uložila je hrvatska država. (I.D. / S.T. /Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene