Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ratne tajne

Mesić: Norac je ubijao po nalogu iz Zagreba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik na odlasku Stjepan Mesić, još je jednom progovorio o Mirku Norcu i njegovom djelovanju na području Gospića, u vrijeme Domovinskog rata.

U intervjuu za Slobodnu Dalmaciju, Mesić je rekao kako zna što je Norac učinio te da je čitao presudu i pročitao kako je Norac bio i neposredni izvršitelj likvidacije Srba u Gospiću. ' Gledajte, kada je napadan Gospić, svakako je bilo i određenih frustracija. tada se pojavio jedan, meni se čini, tajnik kriznog štaba, koji kaže da je iz Zagreba došao na log da se ove Srbe, koji su ostali u Gospiću treba likvidirati', rekao je Mesić i dodao kako je prvo trebalo malo razmisliti i vidjeti tko je iz Zagreba dao nalog za likvidaciju srpskih civila u Perušiću.

Pročitajte i ovo Privođenje gospićkih policajaca Grozna priča iz Gospića Policajac osumnjičen za silovanje u istražnom zatvoru zbog dječje pornografije Slika nije dostupna Prepoznao se Vekić: Mesić lažima proziva pokojnog Tuđmana i mene

'Moguće da su Tuđmana okruživali špijuni'

Na pitanje je li taj nalog stigao možda od pokojnog Gojka Šuška, Mesić govori kako ne zna. 'Ja ne znam čiji je to mozak, ali sam uvjeren da je to bilo učinjeno da se spriječi priznavanje Hrvatske', tvrdi Mesić i dodaje kako je Norac u svemu tome bio samo izvršitelj. Mesić je istaknuo i kako je bilo moguće da su Tuđmana okruživali plaćenici, koji su se predstavljali kao veliki Hrvati, a zapravo nitko niti ne zna što su bili. 'Vjerojatno. Oni koji su došli sa strana o kojima ništa ne znaš, a ako ništa ne znaš o njima, ne znaš u čijoj su službi', rekao je predsjednik.

Norac se nadao Bandiću

Iako je Mesić još otprije rekao kako pomilovanje za zločine mogu očekivati i ratni zločinci, Mirko Norac je odbio uopoće i pomisao da ga pomiluje predsjednik, koji ga je istovremeno i osramotio oduzimanjem odličja. Norac je sve nade usmjerio u bivšeg predsjedničkog kandidata i bivšeg SDP-ovca Milana Bandića, jer je bio uvjeren kako će Bandić dobiti na predsjedničkim izborima. Bandić je tijekom kampanje čak i obećao kako će Norca pomilovati i bez komisije, no njemu očito nije bila na pameti težina zločina počinjenog u Perušiću. No, na kraju, Bandić je visoko letio, no na Pantovčak nije sletio, baš kao što i Norac ostaje daleko od bilo kakvog pomilovanja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene