Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mesić ne zna ništa o postupku protiv Zagorca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Stjepan Mesić izjavio je danas da o zahtjevu za pokretanjem istrage protiv umirovljenog generala Vladimira Zagorca ne zna ništa i da za to treba pitati državnog odvjetnika.

- Pokrenuo sam istrage protiv svih onih koji su se kao ratni profiteri okoristili za vrijeme dok je ovaj narod krvario i branio svaku stopu ove zemlje. Kao što vidite neki su postali milijunaši na sredstvima koja su ljudi od usta uzimali i dizali kredite da bi pomogli Hrvatskoj i njezinoj obrani, ali mnogi nisu popustili iskušenju, rekao je predsjednik Mesić, komentirajući novinarsku tvrdnju da je on pokrenuo istrage protiv ratnih profitera.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Iako presuda nije pravomoćna 'Mesić se oduzimanjem odlikovanja ne miješa u pravosuđe' Slika nije dostupna 'Past će i ostali!' Zagorec je mali ugojeni miš i odmah mu uzimam odlikovanja

Upitan nakon svečanosti obilježavanja 400. obljetnice Nacionalne i sveučilišne knjižnice rade li konačno nadležna tijela svoj posao, nakon što je on pokrenuo to pitanje, Mesić je rekao da će se "vidjeti koliko će toga još biti". "No, početak ipak nešto obećava", rekao je.

Na novinarsku konstataciju da je Hrvoje Petrač pokrenuo priču oko bivšeg pomoćnika ministra obrane Zagorca, te upitan hoće li možda Zagorec nekoga drugoga pokrenuti, Mesić je odgovorio kako misli da će "biti dosta pokretanja".

Vladimir Zagorec bio je od 1993. do 2000. pomoćnik ministra obrane ovlašten za kupnju oružja i opreme. Protiv njega je jučer zatražena istraga i pritvor jer ga se sumnjiči za zlouporabu položaja i ovlasti jer je prisvojio neutvrđenu količinu dragog kamenja koju mu je 1993. predao njemački trgovac oružjem kao garanciju za preuzetih pet milijuna američkih dolara od Ministarstva obrane. Novac je bio namijenjen kupnji raketnog sustava S-300.

Za Zagorcem se traga.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene