Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mjesečno istraživanje političkih preferencija

Mesić najpopularniji, Sanader najnegativniji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Cro Demoskop proveo je mjesečno istraživanje političkih preferencija u Hrvatskoj te donosi rezultate o najpopularnijoj stranci i političaru te o najnegativnijem političaru, o najvažnijoj prošlomjesečnoj temi te o potencijalnom kandidatu za novog predsjednika.

SDP je već treći mjesec za redom, po izboru  hrvatskih građana, vodeća stranka u zemlji. Na drugom je mjestu HDZ, HNS je zauzeo treće, HSS četvrto, a  HSP na petom mjestu. Porast podrške birača bilježi HSU, dok HSLS drži istu poziciju.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović i Andrej Plenković REZULTATI ANKETE Tko će sastaviti Vladu? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV Andrej Plenković i Zoran Milanović Parlamentarni izbori 2024. ANKETA Tko će sastaviti novu hrvatsku Vladu?

Stjepan Mesić i dalje je na vrhu ljestvice najpopularnijih političara. Na drugom je mjestu Zoran Milanović, a slijedi ga Ivo Sanader. Damiru Kajinu popularnost raste iz mjeseca u mjesec te zauzima četvrto mjesto, dok peto dijeli dvoje političara, Đurđa Adlešić i Ivan Čehok. Među deset najpopularnijih političara još su Radimir Čačić, Ljubo Juričić, Vesna Pusić i Milan Bandić. 

Na ljestvici negativnih političara premijer Sanader drži prvu poziciju, a slijedi ga vođa oporbene stranke Zoran MIlanović.Slijede Stipe Mesić, Vladimir Šeks, Andrija Hebrang, Ivić Pašalić, Anto Đapić, Radimir Čačić i Milan Bandić.

Kriza u Hrvatskoj te ublažavanje posljedica krize bila je najvažnija tema prošlog mjeseca. Druga najvažnija tema bio je slučaj generala Laptala, zatim zdravstvena reforma, pa pad cijene goriva.

Posljednjeg mjeseca bilježi se porast potpore građana ulasku Hrvatske u EU.

Nadan Vidošević i dalje je najizgledniji kandidat za novog predsjendika države. Slijedi Radimir Čačić, dok najveći porast potpore bilježi Milan Bandić. Na četvrtom je mjestu Dražen Budiša, na petom Vesna Pusić, na šestom Đurđa Adlešić, pa Jadranka Kosor. U izbor prvih deset još su Andrija Hebrang, Dragan Primorac i Zlatko Komadina. Još uvijek je velik broj naših građana koji ne znaju koga bi izabrali za novog predsjednika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene