Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čičak: 'Mesić laže'

Mesić Čičku: 'Posvadio bi i četiri noge od stolice'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić nije danas htio komentirati izjave Ivana Zvonimira Čička u kojima Mesićeva oca proziva za ubojstvo civila u Drugom svjetskom ratu, rekavši kako njegov otac nije bio u 'nikakvoj operativi' i ostavljajući javnosti da sama procijeni 'o čemu se tu radi'.

Čičak tvrdi da je od svjedoka dobio pismo u kojem piše da je čovjek vidio kako je Mesićev otac ubio njegovog oca. 'To pismo kruži Hrvatskom već dva mjeseca. Ono je poslano Vladi, Saboru, Državnom odvjetništvu i drugim institucijama. Čovjek tvrdi da je bio skriven ispod kreveta kada je Mesićev otac ubio njegovog oca', rekao je Čičak za Novu TV. No na upit novinarke da joj ga dostavi Čičak to odbio.

Pročitajte i ovo Djevojčica kod psihologa Tijekom saslušanja Cure nove informacije o ubojstvu Saše K.: Psiholozi šokirani ponašanjem njegove kćeri (14) Policija U Zagrebu Auto naletio na dijete na zebri: Policija poziva svjedoke nesreće da se jave

'I još kažete gospodin', rekao je Mesić nakon upita novinarke Nove TV 'da prokomentira tvrdnje gospodina Čička'. 'Neću komentirati samo ću vam reći što je moj otac radio za vrijeme rata. On je bio predsjednik Narodonooslobodilačkog odbora (NOO) Kotara Orahovica, dakle u nikakvoj operativi. Nakon toga je bio predsjednik NOO Okruga Našice i kraj rata je dočekao kao predsjednik NOO Okruga Osijek, da bi nakon toga bio izabran za predsjednika Narodnog odbora Okruga Osijek. Poslije je bio izabran i u ustavotvornu skupštinu i Hrvatski sabor. To su bile njegove funkcije, a vi sad procjenite o čemu se radi', rekao je Mesić.

'Ne treba mi treći srpski ustanak'

Na upit novinara radi li se tu o svojevrsnoj osveti, budući da je poznato da je Čičak želio biti njegov savjetnik, a potom i veleposlanik u Srbiji, Mesić je odgovorio kako to ne zna. 'Ne znam radi li se o osveti i o čemu se uopće radi. On je predložio da dođe za savjetnika za humanitarna pitanja pa sam mu rekao - 'Pa znaš, to bi bilo moguće, ali posvadit ćeš i četiri noge na stolici'. Onda je došao s novim prijedlogom da bi išao za ambasadora u Beograd i rekao sam - 'Što misliš da mi treba još i treći srpski ustanak'. I tako je završio naš razgovor s tim gospodinom', rekao je Mesić.

'Nema osobnog sukoba među nama, Mesić stalno laže. Ja sam mu rekao da nikada ne bih mogao biti ambasador', odgovorio je Čičak te dodao kako ga je predsjednik Mesić molio da bude savjetnik, ali ubrzo potom je odustao jer je to od predsjednika, kako tvrdi Čičak, tražio tadašnji američki veleposlanik u Hrvatskoj William Dale Montgomery. 'Ja sam mu rekao je*** državu u kojoj američki veleposlanik tebi određuje što ćeš raditi', kaže Čičak.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene