Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Stranke imaju previše novaca'

Mesić: 'Bolje se voziti u BMW-u nego u banani'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U okviru posjeta Istarskoj županiji predsjednik Stjepan Mesić se osvrnuo i na blindirani BMW premijera Ive Sanadera vrijedan 4,2 milijuna kuna.

Uvijek na dosjetku, predsjednik je rekao da se bolje 'voziti u BMW-u nego u banani', ali je i istaknuo da je to pokazatelj da stranke imaju previše novaca.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dnevni avaz tvrdi WikiLeaks: Sanader Silajdžića smatrao staromodnim Slika nije dostupna Svjedočenje Sanadera Polančec je sretan jer je Sanader okrznuo Kosor

'HDZ je kupio skuplji automobil za premijera, ali su to platili porezni obveznici, to je dokaz da stranke imaju previše novca pa bi zapravo njima trebalo smanjiti prihode, a BMW darovati Vladi kojoj je i namijenjen, Ovime su pokazali da imaju previše novca i za toliko da im treba smanjiti prihode. Puno je takvih primjera na kojima se može uštedjetii', rekao je Mesić.

Predložio je da se u Hrvatskoj ide na one vrste štednje koje mogu održati mehanizme da funkcioniraju, a da se pritom ne smanji potrošnja. Tako bi Vlada, dodao je, i dalje imala BMW, stranke bi imale nešto manje novca, a porezni obveznici manje opterećenja.

Na otvaranju Gospodarskog foruma Istre predsjednik Mesić se i dotakao NDH nostalgičara.

'NDH nostalgičari broje mrtve samo od jednog datuma, kraja 2. svjetskog rata, a ne i prije toga. Oni govore da se na kraju rata povlačila hrvatska vojska, a povlačila se kvislinška poražena, dok je hrvatska vojska bila pobjednička. A da nije bilo nje ne bi danas bilo ni Hrvatske. Da Tito nije organizirao antifašistički pokret ne bi bilo Hrvatske, a o Hrvatima bi se govorilo kao i o Keltima, jednoj povijesnoj činjenici' rekao je Stjepan Mesić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene