Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odluka o žalbi

Merzel tražila puštanje iz pritvora, odluka sutra!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odluka zagrebačkog Županijskog suda o prijevremenom puštanju na slobodu iz jednomjesečnog pritvora sisačke županice Marine Lovrić Merzel, biti će objavljena sutra.

Zagrebački Županijski sud danas će odlučivati o žalbi protiv odluke o istražnom zatvoru za sisačko-moslavačku županicu Marinu Lovrić Merzel, no odluka će biti objavljena tek sutra.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević Pravna bitka Vrhovni sud ukinuo presudu protiv Hoda za život, reagirao Tomašević: "Ovo nas neće pokolebati" Andrej Plenković Odbacio sučeljavanje Plenković otkrio koliko je donirao HDZ-ovoj kampanji pa opleo po Milanoviću: "Svakog dana se budi i lupeta sa svojim primitivizmom"

'Izvanraspravno vijeće danas će raspravljati o žalbi. No, odluka će biti objavljena sutra, kada se napiše i otpremi strankama', kazao je Hini glasnogovornik suda Krešimir Devčić.

Jednomjesečni istražni zatvor županici je određen 3. travnja, jer je sutkinja istrage Jadranka Mandušić zaključila da bi na slobodi mogla utjecati na svjedoke, kojih je Uskok predložio čak 106, ali i da bi mogla ponoviti kaznena djela zbog kojih je pod istragom. Osim velikog broja svjedoka županici u prilog ne ide ni činjenica što je i dalje na funkciji pa se opasnost od ponavljanja kaznenog djela kao razlog za istražni zatvor može navoditi sve dok ne podnese ostavku.

Merzel: Hitno me pustite iz Remetinca!

No, nakon što su u četvrtak zamjenik ministra financija i šefica Porezne uprave izjavili da je pri kupnji zgrade Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u Sisku sve bilo prema zakonu, županičin odvjetnik nadopunio je raniju žalbu na istražni zatvor i zatražio hitno puštanje Marine Lovrić Merzel iz Remetinca.

Zamjenik ministra financija Slavka Linića, Boris Lalovac te pomoćnica ministra i ravnateljice Porezne uprave Nada Čavlović Smiljanec u četvrtak su ustvrdili da je pri kupnji zgrade Zavoda za hitnu medicinsku pomoć sve bilo prema zakonu i da je sisačka Porezna uprava točno procijenila nekretninu, što su potvrdile dvije revizije.

Porezna uprava u Sisku procijenila je vrijednost sporne zgrade na 10 milijuna kuna, a Uskok tvrdi da je zgrada koju je Merzel kupila za 9,8 milijuna kuna preplaćena i to za čak 4,2 milijuna kuna.

Osim preplaćivanja zgrade SDP-ovu sisačko-moslavačku županicu Uskok sumnjiči da je šest milijuna kuna nezakonito potrošila na savjetnike, da je trošila javni novac na zabave, privatne troškove plaćala službenom karticom te raskinula dogovor o prodaji Cesta Sisak i na taj način županiju oštetila za još 200 tisuća kuna. Ukupna šteta za koju je sumnjiče veća je od 10,5 milijuna kuna. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene