Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pamet u Hrvata

Mensa, što je to?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska Mensa ili dva posto najinteligentnijih Hrvata uz pomoć srbijanskih kolega pokušat će poraditi na višem bruto nacionalnom dohotku. I dok se neki pitaju na koji način, mnogi se pitaju - što je to Mensa?

Mensa je udruga dva posto najinteligentnijih. Ona hrvatska ima 750 članova, svih profila. Kažu, imaju ljude samo s osnovnom školom pa sve do doktora znanosti. 'Predlažemo da se promjeni sustav predškolskog i školskog obrazovanja', poručuje i predlaže čelnicima države Roman Slovenc, predsjednik hrvatske Mense.

Pročitajte i ovo Ilustracija koliko nas ima? Objavljeno koliko Hrvata živi izvan Hrvatske: U jednoj državi ima ih najviše, a nije Njemačka Ilustracija Narodi Jugoslavije Nova analiza genetskog podrijetla Srba, Hrvata, Bošnjaka i Albanaca mnogima se neće svidjeti: "Uvijek smo duboko u sebi znali"

U tome su im ovih danas došle pomoći srbijanski kolege. 'Svi međunarodni testovi su pokazali da naša djeca, i u Hrvatskoj i Srbiji, nemaju dobro funkcionalno znanje nakon završetka osnovne škole', istaknuo je Ranko Rajović, izvršni direktor Mense Srbije. Dokazano je da bruto nacionalni dohodak ovisi od funkcionalnog znanja. Od prošle godine program za razvoj dječjih intelektualnih potencijala obavezan je u Srbiji.

Na tim mini seminarima u Srbiji je bilo čak 6000, od 18.000 nastavnika u Srbiji. I roditelji mogu raditi na dječjoj inteligenciji, od šestog mjeseca trudnoće, pjevati mu i pričati. Pustiti ga da razvija sinapse, a time inteligenciju, skakanjem po krevetu, vrtnjom u krug dok ne padne, udaranjem glavom u naslonjač. Unatoč roditeljskim bojaznima, od toga neće biti gluplji, nego inteligentniji. Ipak, u Hrvatskoj većina ne zna niti što je to Mensa. Odgovori 'ne znam' su još dobri, jer smo dobili i odgovore na pitanje 'Što je to Mensa', poput metvice, ili menze - mjesta gdje se jede.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene