Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pitanje odlagališta otpada

Meić: Bandić je prouzročio probleme i sad se pojavljuje kao spasitelj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Članovi Odbora Skupštine grada Zagreba za komunalno gospodarstvo danas su jednoglasno podržali zaključak, kojim se prijedlog gradonačelnika Milana Bandića prima na znanje.

Članovi Odbora Skupštine grada Zagreba za komunalno gospodarstvo danas su jednoglasno podržali zaključak, kojim se prima na znanje prijedlog gradonačelnika Milana Bandića za donošenje uredbe o utvrđivanju prava na područjima odlagališta otpada u Republici Hrvatskoj, a predsjednik odbora ustvrdio je da je cijeli slučaj izrežiran u svrhu predizborne Bandićeve kampanje za predstojeće lokalne izbore.

Većinom glasova podržan je prijedlog da se sutrašnjoj sjednici zagrebačke Gradske skupštine utvrdi pravična naknada za građane, koji žive pokraj odlagališta otpada Jakuševac-Prudinec.

Predsjednik Odbora Jurica Meić (SDP) ocijenio je da zapravo nikakav prijedlog od gradonačelnika nisu ni dobili i da je cijeli slučaj izrežiran u svrhu predizborne kampanje gradonačelnika Milana Bandića za predstojeće lokalne izbore. Po Meićevim riječima, Bandić je odgovoran što nije donesen plan prostornog uređenja i definirana alternativna lokacija odlagališta otpada i kompostane. Bandić je prouzročio probleme i sad se pojavljuje kao spasitelj i Mesija, rekao je Meić.

Pročitajte i ovo Grob Milana Bandića OPORBA NEGODUJE Prije tri godine preminuo je Milan Bandić, još nema nadgrobni spomenik Slika nije dostupna Ultimatumi u vladajućoj koaliciji Plenkovića politički počeo javno ucjenjivati HSLS, isto sprema i Glavašev HDSSB, no u HDZ-u uopće nisu zabrinuti

>> Bernardić: Ono što se nije rješavalo 20 godina, ne može se riješiti preko noći

Nitko ne može zbog svojih posebnih interesa držati 800 tisuća građana Zagreba kao taoce, istaknuo je Meić. Podsjetio je da je policija rastjerala prosvjednike u Varšavskoj, koji su prosvjedovali protiv izgradnje prolaza Cvjetni projekta Bandićevog prijatelja Tome Horvatinčića, ali ne i one, koji su blokirali ulaz u odlagalište otpada Jakuševac.

Darinko Kosor (HSLS) smatra da bi Skupština trebala izglasovati zaključak, kojim će se resornim ministarstvima predložiti da nađu zakonsko rješenje, kojima bi se građanima Jakuševca omogućila isplata ekološke rente. Poručio je da gradonačelnik Bandić treba rješavati pitanja iz svoje domene, a ne ih prebacivati na Skupštinu.

Pročelnik Gradskog ureda za zaštitu okoliša, energetiku i održivi razvoj Marijan Maras podsjetio je na obvezu Republike Hrvatske s obzirom na pristupanje Europskoj uniji da do 2018. treba zatvoriti sva odlagališta otpada. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene