Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mehun: Vlada primila dopis OMV-a, ali još ne možemo o detaljima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glasnogovornik Vlade Zlatko Mehun potvrdio je večeras da je u Vladu stigao dopis iz austrijske naftne kompanije OMV, ali nije mogao govoriti o detaljima pisma, za koje u sutrašnjem dnevnom tisku piše da je OMV-ova ponuda Vladi za kupnju ili zamjenu Ininih dionica.

"U Vladi je zaprimljen dopis OMV-a, međutim u ovom trenutku ne možemo govoriti o njegovim detaljima", rekao je telefonom glasnogovornik Mehun te dodao da će se "sve eventualne ponude vezane uz Inu razmotriti s punom odgovornošću".

Pročitajte i ovo Sjednica Vlade Na vrijeme od šest mjeseci Vlada predložila novi Nadzorni odbor Ine: Za predsjednika predložen Damir Mikuljan Andrej Plenković Objavila Vlada Niz odluka sa zatvorenog dijela sjednice Vlade: Državni tajnik Čuraj razriješen na osobni zahtjev

"Elementi tih ponuda će se proanalizirati i odluke će se donositi u tijelima koj su za to zadužena, odnosno u pravnim tijelima Ine i resoru ministra Polančeca", rekao je Mehun.

Prema pisanju sutrašnjeg "Večernjeg lista", OMV je potpredsjedniku Vlade Damiru Polančecu danas uputio pismo u kojem predlaže otkup državnih dionica Ine ili zamjenu dionica između OMV-a i Ine. Već prije OMV je Fondu hrvatskih branitelja predlagao otkup braniteljskih 7 posto dionica Ine.

Hrvatski i mađarski premijeri Ivo Sanader i Ferenc Gyurcsany u subotu su, na marginama Croatia summita 2008 u Dubrovniku, potvrdili da su razgovarali o mogućnosti zamjene dionica Ine i mađarskog MOL-a.

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) danas je najavila da će od austrijskog OMV-a pismeno zatražiti da se očituje je li zainteresiran za Inu jer, kako je rečeno iz Hanfe, OMV-ova "volja predstavlja cjenovno osjetljivu informaciju".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene