Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Natjecanje u Nantwichu

Paški sir osvojio ZLATNU medalju na svjetskom natjecanju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na međunarodnom natjecanju sira u Nantwichu u Velikoj Britaniji, Paški sir Sirane Gligora proglašen je najboljim ovčjim sirom na svijetu. Dobio je zlatnu medalju u kategoriji najbolji sir iz ovčjeg mlijeka.

Na 116. godišnjem međunarodnom natjecanju sira u Nantwichu u Velikoj Britaniji, najstarijem i najvećem natjecanju na svijetu, među 4.285 sireva iz svih krajeva svijeta natjecala se i Sirana Gligora iz Hrvatske, objavila je Sirana Gligora.

Pročitajte i ovo David Cameron i Penny Wong Jačanje suradnje Australija i Velika Britanija potpisale su sporazum o obrambenoj suradnji: "Moramo biti spremniji nego ikada prije" Nagrada Nove TV - 1 Nova nagrada Nova TV dobitnica je certifikata Equal Pay Champion: "U društvu smo kompanija koje provode pozitivne promjene"

>> Paška Sirana proslavila Hrvatsku u svijetu

Suci na događaju uključivali su i poznate britanske i talijanske kuhare Jamesa Martina i Gina D’Acampoa. 'Imali smo ukupno 4.286 sireva što je rekord, a standard je bio iznimno visok. Naših 190 sudaca zbilja su se potrudili kako bi odabrali', rekao je voditelj događaja Richard Paul.

Nastavio je govoreći kako zlatna nagrada Paškog sira znači da kupci mogu biti sigurni znajući da je hrvatski najfiniji sir ocijenjen od strane stručnjaka kao izvanredan. Čast je pobijediti talijanski, francuski, švicarski i britanski sir, te zbog toga svi sa Otoka Paga i iz Hrvatske trebaju biti ponosni na ovaj izvanredni sir, smatra Paul.

Svake godine tisuće turista posjećuje Siranu Gligora kako bi upoznali tradiciju izrade najboljih hrvatskih sireva. Sirana Gligora ima otvorene specijalizirane trgovine sira diljem Hrvatske, a uskoro će otvoriti istu takvu trgovinu i u Dubrovniku. Gligora sir postao je simbol Hrvatske u vještini i umjetnosti izrade sira, te je kao takav uvršten i na internacionalnu gastronomsku mapu, stoji na njihovim internetskim stranicama.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene