Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pčelari u strahu

Medvjedi pustoše pčelinjake u Istri!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pčelari buzeštine posljednjih dana muku muče s medvjedima! Zbog dugotrajne suše spuštaju se s Ćičarije u potrazi za hranom i pićem.

Ovakvo ponašanje, kažu stručnjaci, posljedica je ekstremnih uvjeta života u prirodi. Stradao je velik broj košnica, matice su odletjele ili stradale, a pčele se od napada ponašaju agresivno. Prema prvim procjenama, uništeno je 80 posto napadnutog pčelinjaka. Pčelari su u strahu.

Pročitajte i ovo Nadzorni odbor Centra za gospodarenje otpadom Kaštijun podnio ostavku Totalni kolaps sustava Masovna ostavka u Centru za gospodarenje otpadom: "Istrijani mogu očekivati smrad ako se situacija ne shvati ozbiljno" tuča Tuča i grmljavina VIDEO/FOTO Veliko nevrijeme u središnjoj Istri: Tuča i munje iznenadile stanovnike

>> VIDEO Medvjed opustošio trgovinu slatkišima!

'Normalno da se bojim kad tu treba doći. Tu treba stajati 4 ili 5 sati prilikom rada kod pčela, ja sam sam, nema nigdje nikoga, a medvjed može doći kad hoće', kazao je Emil Cerovac, pčelar.

'Naši lovci ga uopće nisu primijetili u lovištu, računamo s tim da će se povući', rekao je Aldo Rabak, iz lovačkog društva Roč.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene