Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Konferencija u Dubrovniku

Vujčić se osvnuo na usporavanje gospodarskog rasta i rast plaća

Boris Vujčić, guverner HNB-a (Foto: Dnevnik.hr)
Boris Vujčić, guverner HNB-a (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Boris Vujčić, guverner HNB-a (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
U Dubrovniku je otvorena Međunarodna ekonomska konferencija, koju Hrvatska narodna banka organizira više od dva desetljeća.

Guverner Vujčić tom prigodom osvrnuo se na usporavanje gospodarskog rasta, za koji kaže kako bi po nekim indikatorima trebalo biti prolazno.

Pročitajte i ovo Boris Vujčić Hrvatska najgora u Eurozoni Upozorenje guvernera: Glavni doprinos inflaciji daju usluge, rast cijena će se nastaviti Ilustracija zaostajemo za prosjekom Objavljeni su podaci o BDP-u, izjednačeni smo s Mađarskom i na začelju smo EU-a

To što 25 posto BDP-a čini turizam dobro je, ali može biti i opasno i zato je, smatra guvener, bitno ulagati u druge sektore, poput tehnologije. Osvrnuo se i na rast plaća.

"Oni povećavaju plaće, nemaju druge nego povećavati plaće. Djelomično to počinju rješavati i migracijom. Jedan dio ljudi odlazi, drugi dolazi u Hrvatsku, i to je realnost s kojom se treba suočiti. Naravno, kad se plaće povećaju, imat ćemo manju emigraciju i veći pritisak na imigraciju u Hrvatsku, ali da bismo to postigli, moramo raditi reforme", rekao je guverner Vujčić.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene