446257
446257
446257
446257
446257

Međimurski demokratski savez izlazi na izbore u 3. jedinici

  • , 11.08.2016., 12:07
  • Autor:
  • komentara

Međimurski demokratski savez zauzima se za očuvanje Međimurja kao jedinice regionalne samouprave, za decentralizaciju i regionalizaciju države.

 
 
 
 
Željko Pavlic (FOTO Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell)
Željko Pavlic (FOTO Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell)

Regionalna stranka Međimurski demokratski savez, koja će izbornu sreću na parlamentranim izborima u rujnu okušati u samo jednoj, 3. izbornoj jedinici, predala je u četvrtak kandidaturu Državnom izbornom povjerenstvu (DIP).

Slika Međimurja i Treće jednice, u kojoj su i Varaždinska i Krapinsko-zagorska županija, nije baš tako svijetla kako se prezentira u javnosti, dosta je razvojnih i gospodarskih problema koje bismo htjeli promijeniti, izjavio je predsjednik Saveza, bivši liberal Željko Pavlic.

Kao regionalna i regionalistička stranka, Međimurski demokratski savez zauzima se za očuvanje Međimurja kao jedinice regionalne samouprave, za decentralizaciju i regionalizaciju države.

"Hrvatska je jako centralizirana, (država) raspolaže sa devet od deset proračunskih kuna", istaknuo je Pavlic.

Ključni je zahtjev Saveza povećanje iznosa minimalne plaće.

U našoj jedinici puno je zaposlenih u tekstilnoj, obućarskoj i kožarskoj industriji gdje su plaće male, možda tek nešto više od minimalne, zato je jedan od naših bitnih zahtjeva da se minimalna plaća digne na 3100 kuna neto, kaže Pavlic.

MDS na izborima u studenom nije uspio ući u Hrvatski sabor, nada se da će ovoga puta biti drugačije, da će ih birači prepoznati.

Ipak, Pavlic napominje da su u Savezu svjesni da se teško mogu nositi sa velikim strankama koje imaju puno novca i svakodnevno su u medijima.

Rezultat nam je u drugom planu, želimo prije svega međimursku i hrvatsku javnost senzibilizirati za spomenute probleme koji se godinama ne rješavaju, uvjerava Pavlic čija stranka ima vijećnike u županijskoj skupštini te u gradskom vijeću Čakovca i nekoliko međimurskih općina. (Hina)

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se