Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za decentralizaciju

Međimurski demokratski savez izlazi na izbore u 3. jedinici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Međimurski demokratski savez zauzima se za očuvanje Međimurja kao jedinice regionalne samouprave, za decentralizaciju i regionalizaciju države.

Regionalna stranka Međimurski demokratski savez, koja će izbornu sreću na parlamentranim izborima u rujnu okušati u samo jednoj, 3. izbornoj jedinici, predala je u četvrtak kandidaturu Državnom izbornom povjerenstvu (DIP).

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sastanka manjina i HDZ-a KRAJ DRUGE RUNDE 'Sve ove špekulacije o sastavu Vlade, ministrima... to je račun bez krčmara' Slika nije dostupna Beljak u Dnevniku Nove TV 'Mislim da je u ovom trenutku neko treći najviše iznenađen... Onaj tko više ne može ucjenjivati'

Slika Međimurja i Treće jednice, u kojoj su i Varaždinska i Krapinsko-zagorska županija, nije baš tako svijetla kako se prezentira u javnosti, dosta je razvojnih i gospodarskih problema koje bismo htjeli promijeniti, izjavio je predsjednik Saveza, bivši liberal Željko Pavlic.

Kao regionalna i regionalistička stranka, Međimurski demokratski savez zauzima se za očuvanje Međimurja kao jedinice regionalne samouprave, za decentralizaciju i regionalizaciju države.

"Hrvatska je jako centralizirana, (država) raspolaže sa devet od deset proračunskih kuna", istaknuo je Pavlic.

Ključni je zahtjev Saveza povećanje iznosa minimalne plaće.

U našoj jedinici puno je zaposlenih u tekstilnoj, obućarskoj i kožarskoj industriji gdje su plaće male, možda tek nešto više od minimalne, zato je jedan od naših bitnih zahtjeva da se minimalna plaća digne na 3100 kuna neto, kaže Pavlic.

MDS na izborima u studenom nije uspio ući u Hrvatski sabor, nada se da će ovoga puta biti drugačije, da će ih birači prepoznati.

Ipak, Pavlic napominje da su u Savezu svjesni da se teško mogu nositi sa velikim strankama koje imaju puno novca i svakodnevno su u medijima.

Rezultat nam je u drugom planu, želimo prije svega međimursku i hrvatsku javnost senzibilizirati za spomenute probleme koji se godinama ne rješavaju, uvjerava Pavlic čija stranka ima vijećnike u županijskoj skupštini te u gradskom vijeću Čakovca i nekoliko međimurskih općina. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene