Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žele svoje plaće

KBC Split: Medicinske sestre traže pravdu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedni od mnogih - medicinske sestre i tehničari KBC-a Split žele biti pošteno plaćeni za svoj posao.

'Svakim danom je sve manji broj izvršitelja, dok je broj pacijenata i postupaka povećan. Odrađujemo duple smjene stvarajući prekovremene sate koji se pretvaraju u slobodne dane koji se opet ne mogu iskoristiti, ili nam se plaća mizerno jer na porez i naknade se gubi vrijednost rada', navodi se u pismu koje je u srijedu stiglo sanacijskom ravnatelju dr. Kolji Poljaku.

Pročitajte i ovo Policija U policiji je Strašne scene u Splitu: Šakama izudarao dvije žene na terasi kafića, hvatali ga prolaznici Plaće - 2 hladan tuš Veliko razočaranje za mnoge radnike u javnom sektoru: "To stvarno nije pošteno"; Ministar u Dnevniku Nove TV objasnio što se dogodilo

Medicinske sestre i tehničari Kliničkog bolničkog centra Split danas su mu uputili otvoreno pismo u kojem traže da za svoj rad dobiju plaću sukladno potpisanim ugovorima o radu, zakonima, kolektivnim ugovorima i pravilnicima. Osvrnuli su se i na rad u sezoni godišnjih odmora gdje su uvjeti rada katastrofalni zbog priljeva turista, a plaće sve manje. Uz to im se ne isplaćuju niti putni troškovi. Pitali su do kada će ih se zakidati te ignorirati njihove zahtjeve.

KBC Split bacio mrtvu bebu u bolnički otpad

'Do kada će biti omalovažen rad medicinskih sestara? Svakako, liječnici su nosioci medicinskih postupaka, znanosti, liječenja, dijagnostike, ali morate se složiti da bez ostalih suradnika ni oni ne bi postizali uspjehe u radu. Mislimo kako se nad svim ovim trebate duboko zamisliti i kao povjerenik ministra za provođenje Zakona o radu i Kolektivnog ugovora za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja, te što hitnije nešto promijeniti, posebno po pitanju broja izvršitelja i plaćanja rada", stoji na kraju pisma.

Doktor Poljak rekao je da je na godišnjem odmoru te na ne zna ništa o pristiglom pismu. Njegova zamjenica dr. Maja Radman potvrdila je da pravne i financijske službe pripremaju odgovor koji će stići najkasnije do sutra. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene