Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Boje se za sigurnost

Hrvatske medicinske sestre ne žele iz Libije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tri medicinske sestre iz Hrvatske još se nalaze u Libiji i ne žele biti evakuirane dok je tu osoblje veleposlanstva RH, piše Večernji list.

Tri sestre iz Dalmacije njeguju ranjenike u klinici '11. lipnja' u središtu Tripolija i iz svojih stanova su preseljene u kliniku iz koje ne izlaze već danima. Kako je za Večernji list izjavila jedna od sestara koja je radila s njima, sestre ne žele istupiti u javnost jer se boje osvete Gadafijevih vojnika.

Pročitajte i ovo Dug u zdravstvu (Foto: Dnevnik.hr) Medicinari na izmaku snaga "Osobna karta" našeg zdravstva: U sljedećih 10 godina ostajemo bez četiri tisuće liječnika, evo kojih najviše nedostaje Slika nije dostupna Otuđile veću količinu novca Split: Lažne medicinske sestre opljačkale umirovljenicu

>> 27 radnika Crosca stiglo u Egipat, još 4 Hrvata na 'Sv. Stefanu'

Klinika u kojoj rade je jedna od najprestižnijih u Libiji gdje se liječi državni vrh, libijski diplomati i naftni milijunaši. Iz Ministarstva vanjskih poslova kažu kako znaju za tri hrvatske državljanke u Libiji te da su s njima u kontaktu. Istaknuli su također kako se one ne žele evakuirati sve dok ne budu evakuirani i djelatnici hrvatskog veleposlanstva. 'Još nam se nisu obratili za pomoć, ali će se s njima susresti naš veleposlanik kako bi sve informacije dobio iz prve ruke', kazao je za Večernji list glasnogovornik Mario Dragun.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene