Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na Jadranskoj magistrali

VIDEO Odronila se stijena: Vatrogasac umaknuo u posljednjem trenutku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U nedjelju ujutro oko 8:45 došlo je do odrona stijene na cestu u mjestu Medići, nedaleko od Omiša. I tek što je sve uklonjeno s ceste do odrona je došlo i na drugom mjestu.

U međuvremenu, našem je novinaru na terenu stigla informacija o još jednom odronu na Jadranskoj magistrali. Ovaj put do njega je došlo na cesti između Tučepa i Podgore. Cesta je u tom trenutku bila otvorena za promet osobnih automobila. No nakon što je naša ekipa stigla na teren, odronio se još jedan dio stjena i zemlje. Procjenjuje se da je na cesti oko 50 tona kamenja i zemlje, a na teren stiže mehanizacija kojom će se to sve ukloniti. Moguće je da će za odvoz biti potrebno čak 7-8 kamiona. Cesta je veći dio dana bila zatvorena za promet, a u predvečernjim satima ponovno je otvorena.

Pročitajte i ovo Nestala djevojčica Danka ugrožavanje istrage MUP se oglasio o nestanku male Danke, uputio važan apel Prometni policajci lažno izdavali kazne za prekršaje Podignuta prijava Kakva akcija! Dvojica policajaca vozačici USKOK-ova auta pokušali naplatiti nepostojeći prekršaj

Najveći je problem što se i na tom  mjestu strahuje od novih odrona.

Nino Glibota, poslovođa nadcestarije Makarska, rekao je da je stajao na cesti tijekom drugog odrona, te kako 'je jedva izvukao živu glavu'.

Odron na cesti u mjestu Medići

U mjestu Medići koje se nalazi između Omiša i Makarske došlo je do odrona stijene na cestu. Na cestu je, kako doznajemo, palo oko 10 tona kamenja.

Djelatnici županijskih cesta su odmah izašli na teren i uklonili stijene s ceste kako bi se promet mogao normalno odvijati.

>> Makarska: Izletio s ceste, udario u stup i poginuo

Naime, zbog odrona se Jadranskom magistralom na predjelu Medići, između Lokve Rogoznice i Mimica vozilo naizmjence jednim trakom koji je  otvoren za osobna, manja teretna vozila i autobuse. No, sada su otvorene obje trake i promet se odvija normalno. Veća teretna vozila obilaze preko Dubaca.

Kako doznajemo, Županijske ceste su pozvali stručnjake koji trebaju doći pregledati teren kako bi vidjeli prijete li novi odroni jer je jedna stjena ostala visjeti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene