Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bili u Španjolskoj

Maturanti se vratili zaraženi svinjskom gripom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Informaciju da su maturanti zaraženi svinjskom gripom potvrdili su iz sisačko-moslavačkoga Županijskog ZZJZ-a.

Po povratku s maturalnog putovanja iz Španjolske, učenici Srednje škole Topusko, među kojima je bilo i nekoliko sa simptomima prehlade koja upućuje na mogućnost zaraze virusom H1N1, poslani su na kontrolu u Zavod za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije, potvrdila je Svjetlana Ančić-Birač, ravnateljica sisačkog zavoda.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vrhunac gripe očekuje se sredinom siječnja Građani se sve više cijepe, zabilježeno nekoliko stotina oboljelih Slika nije dostupna Gripa se zahuktala U ambulantama gužve: Još dvoje hospitaliziranih zbog svinjske gripe

Učenici su u Lloret de Mar otišli 24. kolovoza i vratili se prijepodne, a iz Zavoda smo saznali kako su roditelji mobitelima dojavili da neka od djece imaju simptome prehlade, koji upućuju na novu A gripu. 'Uzeli smo bris grla kod učenika i poslali sve na obradu u Zagreb. Nalazi bi trebali biti gotovi kroz dva dana', rekla nam je u razgovoru dr. Svjetlana Ančić, ravnateljica Zavoda.

>> Split: Pet maturanata sa simptomima gripe H1N1

'Među njima ima djece s blažom kliničkom slikom, no svi su pušteni kućama uz upute kako se trebaju ponašati', dodala je dr. Ančić. U tajništvu škole su nam potvrdili kako su učenici bili na kontroli te da nitko nije zadržan u bolnici.

Ančić-Birač potvrdila je da skupina maturanata Srednje škole ‘Topusko’, nakon njihova povratka s maturalnog putovanja po Španjolskoj, ima blaže simptome gripe A (H1N1). Maturantima u kojih je utvrđen blaži oblik tzv. svinjske gripe dana je terapija i nakon pregleda pušteni su kući.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene