Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Matulji: Učenika koji je prijetio nožem čeka premještaj?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na izvanrednoj sjednici Učiteljskoga vijeća Osnovne škole "Andrija Mohorovičić" u Matuljima blizu Rijeke, sazvanoj povodom izgreda koji je u petak izazvao 11-godišnji učenik, odlučeno je da se u suradnji s nadležnim institucijama razmotri mogućnost da taj učenik, sukladno svojim potrebama, promijeni školu.

U pismenom priopćenju ravnateljice škole Astrid Krizman navedeno je kako će se mogućnost da taj učenik promijeni školsku sredinu raspraviti s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta i drugim nadležnim institucijama.

Pročitajte i ovo Siniša Fučkar i Barbara Štrbac Strašan slučaj u Ludbregu Učenik skočio s prvog kata škole: Traumatolog za Dnevnik Nove TV otkrio u kakvu je stanju dječak Osnovna škola Ludbreg Nije životno ugrožen Nesreća u osnovnoj školi: Učenik pao s prvog kata

Otac malodobnog učenika, stoji u zaključcima Učiteljskog vijeća, u dogovoru sa školskim liječnikom prikupit će svu potrebnu dokumentaciju pomoću koje će se odrediti primjeren oblik školovanja u idućih 15 dana, tijekom kojih taj učenik neće biti na nastavi.

Za njega će se, rekla je ravnateljica Krizman, organizirati oblik
konzultativne nastave u njegovu domu, te će on tako pratiti nastavni program u vrijeme dok neće biti na nastavi. Nastavnici za sada neće dolaziti u njegovu kuću, rekla je, izrazivši uvjerenost da će nadležni centar za socijalni rad nadgledati provodi li se taj program. 

>> Učenik nožem prijetio kolegama, škola evakuirana

Nastava u matuljskoj osnovnoj školi, koje danas po odluci
ravnateljice Krizman nije bilo, nastavlja se sutra po redovitom
programu. Krizman je novinarima obrazložila kako je odlučila da se danas nastava ne održi zbog straha i šoka koji su učenici doživjeli u petak.

Tada je 11-godišnji učenik prijetio nožem drugim učenicima, tjerao ih po školskoj zgradi, razbijao prozore i drugi inventar. Nastava je prekinuta, a intervenirala je i policija.

Pomoćnik načelnika opatijske Policijske postaje danas je novinarima kazao da će policija za nekoliko dana utvrditi je li toga dana počinjeno neko od kažnjivih djela.

Ovaj učenik već nekoliko godina izaziva incidente u matuljskoj školi, napada druge učenike i nastavnike uzrokujući probleme u održavanju nastave. Živi s ocem u jednom selu u okolici Matulja. Prije tri godine roditelji druge djece organizirali su prosvjed odbijajući puštati djecu u školu dok se ne riješi problem toga djeteta. Tada je privremeno za njega organizirana posebna nastava, ali je uskoro vraćen ponovno u razred s ostalom djecom.

Na današnjoj sjednici bili su predstavnici Općine Matulji, Ureda državne uprave u Primorsko-goranskoj županiji, prosvjetne inspekcije, policije i opatijskog centra za socijalnu skrb.

Dok su novinari i snimatelji očekivali završetak sjednice pred
školskom zgradom jedan je muškarac, navodno otac problematičnog dječaka, od fotoreportera "Večernjeg lista" zatražio osobne dokumente optuživši ga da je bez njegove dozvole snimio njegova sina pri izlasku iz škole.

Predstavivši se pred novinarima kao Zoran Dragosavljević, pozvao je policiju optuživši fotoreportera za pedofiliju. Policajac je ubrzo stigao, prikupio podatke o obojici te utvrdio pregledom fotografija na fotoaparatu da dijete nije ni fotografirano, a muškarca upozorio da nema ovlasti zahtijevati osobne dokumente od drugih ljudi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene