Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šef dubrovačkog HDZ-a

Mato Franković bit će kandidat HDZ-a za gradonačelnika Dubrovnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik dubrovačkog HDZ-a Mato Franković potvrdio je na svečanom obilježavanju 27. obljetnice osnivanja te stranke u Dubrovniku da će biti kandidat HDZ-a za gradonačelnika Dubrovnika na predstojećim lokalnim izborima u svibnju.

Govoreći na prigodnoj svečanosti Franković je rekao kako je to posljednji put da se obraća stranačkim kolegama kao predsjednik Gradskog vijeća. Istaknuo je kako je uvjeren u pobjedu bez obzira na Zakon o lokalnim izborima, koji će posljednjim izmjenama, onemogućiti gradonačelnika Vlahušića u kandidaturi zbog njegove pravomoćne presude u aferi Šipan.

Pročitajte i ovo Domovinski pokret završio prvi krug pregovaranja Iz minute u minutu DP završio prve razgovore sa svim opcijama: "Predočili su nam broj zastupnika koji ih podupire, mi od svojih načela ne odustajemo" Ivan Penava predao liste za EU parlament utrka za sastavljanje vlade Penava uputio poruku Plenkoviću: "To je izigravanje naših stavova, upozoravam ga..."

''Očekuju nas novi izazovi, a uspjeh nećemo temeljiti na zakonima koji unose moral u politiku. Danas vas ovdje pozdravljam posljednji put kao predsjednik Gradskog vijeća, a u idućoj godini ćemo vam podnijeti račune za sve što smo napravili do sada. Želimo izaći na izbore i predstaviti program čija je osnovna karakteristika Grad po mjeri stanovnika'', rekao je Franković čiju je najavu dodatno dao naslutiti predsjednik HDZ-a Andrej Plenković.

''Očekujem da na sljedećim lokalnim izborima župan Dobroslavić ponovi svoj rezultat, a vidim da se Matu (Frankoviću) više ne biva na funkciji predsjednika Gradskog vijeća, a vi mu pomozite da to postigne'', rekao je Plenković.

Odgovarajući na novinarski upit nakon svečanosti, Franković je istaknuo kako je na nedavnoj sjednici Gradskog odbora stranke dobio jednoglasnu potporu, a napomenuo je kako mu je drago da je njegovu kandidaturu najavio sam Plenković.

''Nakon što sam dobio apsolutnu potporu članova Gradskog odbora HDZ-a, danas na 27. obljetnici stranke sam imao čast da je upravo predsjednik Vlade i Hrvatske demokratske zajednice Andrej Plenković najavio moju kandidaturu za gradonačelnika grada Dubrovnika. Mi ćemo preuzeti odgovornost u svibnju, pobijedit ćemo bez obzira na Zakon o lokalnim izborima. Mi smo spremni sa svojim programom izaći pred građane i izvojevati veliku pobjedu'', rekao je Franković.

Inače, Mato Franković bio je protukandidat aktualnom gradonačelniku Andri Vlahušiću i na posljednjim izborima u svibnju 2015. godine kada je izgubio uz razliku od 472 glasa. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene