Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sastanak u Srbiji

Matković s Dinkićem razgovarala o gospodarskoj suradnji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državna tajnica za politička pitanja u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija Bianca Matković sastala se na marginama ministarskog summita Konfederacije turskih poduzetnika i industrijalaca u Istanbulu, s potpredsjednikom srbijanske vlade i ministrom gospodarstva i regionalnog razvoja Mlađanom Dinkićem, priopćio je MVPEI.

Na sastanku se razgovaralo o gospodarskoj suradnji između Hrvatske i Srbije, kao i o skorašnjem posjetu Dinkića i skupine srbijanskih gospodarstvenika Zagrebu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Žele jaču gospodarsku suradnju 'Hrvatska ne može biti partner cijeloj Kini, ali može nekoj pokrajini' Slika nije dostupna Gospodarska suradnja Beograd: Tadić primio Pahora

U pogledu dosadašnje suradnje u području gospodarstva izraženo je zadovoljstvo, ali i napomenuto kako postoji prostor za ostvarivanje niza projekata i investicija u obje zemlje.

Sugovornici su također izrazili zadovoljstvo intenziviranjem odnosa između Hrvatske i Srbije i sve češćim bilateralnim susretima na visokoj razini. Matković i Dinkić razgovarali su i o mjerama koje vlade obiju država poduzimaju kako bi se smanjio utjecaj globalne gospodarske krize.

Također je bilo riječi o određenim otvorenim pitanjima između dviju država te o modelima njihova rješavanja, navodi se u priopćenju.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene