Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bitka za dijete

Matijević tvrdi da je Nataša željela pobaciti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Robert Matijević, otac trogodišnjedjevojčice koju je majka ilegalno iz Hrvatske odvela u Srbiju, tvrdi da je njegova supruga Nataša obmanula i srbijansku i hrvatsku javnost pričama da ju je zlostavljao i traži da se omogući povratak djevojčice u Hrvatsku radi nastavka postupka odlučivanja o skrbništvu, javljaju Tanjug i Beta.

On je na tiskovnoj konferenciji u Beogradu izrazio žaljenje zbog toga što Hrvatska nije zaštitila dijete jer, rekao je, 'cijeli hrvatski državni vrh zna da je dijete prešlo granicu sa srbijanskom putovnicom, iako je tada imala samo hrvatsko državljanstvo'.

Matijević je zatražio i prijam kod zamjenika srbijanskog premijera Aleksandra Vučića ili ministra pravosuđa i državne uprave Nikole Selakovića jer je slučaj, kaže, 'ispolitiziran'.

'Nažalost, u sve se uključio srbijanski politički vrh. Žao mi je što su (savjetnik predsjednika Srbije Oliver) Antić, Vučić i Selaković dali izjave za medije o ovom slučaju jer ne znaju pozadinu', kaže Matijević. 'Moja žena već dva tjedna manipulira i srbijanskom i hrvatskom javnošću'.

Majka Nataša u Zagrebu je bila dobila skrbništvo nad djetetom, ali brakorazvodna parnica još traje, a ona je prije tri godine iz Zagreba pobjegla s djetetom u Ljig jer je, tvrdi, trpjela suprugovo nasilje. Matijević kaže da je nikad nije ni fizički ni psihički ni seksualno zlostavljao.

Pročitajte i ovo Prosvjed srpske oporbe zbog rezultata izbora u Srbiji - 11 Poseban dan Prvi veliki poraz Vučića nakon 10 godina: Beograd ide na nove izbore Aleksandar Vulin Odgovor Radmanu Vulin: "Neka mi Hrvatska pokaže koji je grad ljepše, srdačnije i iskrenije od Zagreba dočekao Hitlerovu vojsku"

>>Bitka za dijete: 'Djevojčica se mora vratiti u Hrvatsku'

On tvrdi da je s Natašom bio u kratkoj i burnoj vezi tijekom koje je ona ostala u drugom stanju, a novinarima je pokazao i SMS-ove koje mu je ona navodno slala kad je zatrudnjela, a u kojima navodi da je zakazala pobačaj jer ne želi roditi.

Matijević odbacuje njezine tvrdnje da joj je uzeo putovnicu, da nije mogla putovati i da je bila zatvorena u kući, te kaže kako je više puta dolazila u Srbiju i prešla granicu. Ona se, kaže Robert Matijević, nekoliko puta obratila centru za socijalni rad i jednom čak bila i u bolnici uz lažnu tvrdnju, kaže Matijević, da ju je udario.

Po njegovim riječima, od 1. prosinca 2010. proveden je nadzor nad njihovom obitelji. Onda je Nataša zatražila smještaj u sigurnu kuću u Zagrebu, a zatim i razvod braka. No nikad nije spomenula da će odvesti djevojčicu u Srbiju, kaže Matijević.

Prethodnih dana stanovnici srbijanskoga mjesta Ljiga organizirali su više prosvjeda protiv predaje djevojčice ocu kako je presudio Osnovni sud u Valjevu, po odredbama Haaške konvencije o otmici djeteta. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene