Obavijesti Video Pretražite Navigacija
EPH nije ispunio obveze

Matijašević: 'Privatizacija Slobodne Dalmacije je kriminal'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Privatizacija Slobodne Dalmacije je kriminal, ustvrdio je na sjednici Upravnog Odbora Fonda za privatizaciju sindikalist, Ozren Matijašević. Dokaze o tome dat će državnom odvjetništvu. Potpredsjednik Vlade Polančec i njegov Fond za privatizaciju odmahuju rukom. Kažu kako je najmoćnija hrvatska medijska grupa EPH Slobodnu kupila po propisima.

Preuzimanje Slobodne od strane EPH ide pod lupu Državnog Odvjetništva najavljuje Ozren Matijašević. Mladenu Bajiću dokaze će dostaviti u ime malih dioničara. Tvrdi da moćni EPH kao kupac nije ispunio svoje privatizacijske obveze. Upozorava kako je prodaja Slobodne klasično kazneno djelo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna HND od Vlade traži 'Predočite javnosti ugovor o prodaji Slobodne Dalmacije' Slika nije dostupna HUS: Zaustavite privatizaciju brodogradilišta

'2007. kao kupac kupuje 50 posto vlasništva Adriatica Neta i zato plaća 35 milijuna kuna, godinu dana poslije prodaje 25 posto udjela u Adriatica Netu, ali ovaj put za dvostruku veći iznos - ako to nije kazneno djelo onda ja ne znam što je', rekao je Matijašević.

Fond za privatizaciju demantira Matijaševića

Ta se prodaja predočava kao prodaja u Slobodnu Dalamaciju. No Fond za privatizaciju ga demantira. Tvrde kako su proučili prodaju Slobodne i nisu našli ništa sporno. I oni i nezavisne revizorske kuće. 'Koji potvrđuju da je kupac obvezu ulaganja u Slobodnu Dalmaciju izvršio sukladno ugovoru', rekao je Vedran Duvnjak, predsjednik Fonda za privatizaciju. Polančec je Matijaševićev zahtjev prihvatio hladnokrvno. 'Vama naravno gospodine Matijašević pripada pravo da sumnjate u ovo izvješće i poduzmete radnje koje ste spomenuli iako to naravno baca jedno posebno svjetlo na naše odnose', kaže Polačec.

Već dugo se kroz medije provlači teza o povoljnom ustupanju Slobodne Nini Paviću. Takve tvrdnje nikada nisu dokazane. Radi li se u slučaju Slobodne o čistoj privatizaciji ili je u pitanju jedna od najvećih hrvatskih političko-medijskih zavjera odgovorit će Državno Odvjetništvo kad im Matijašević predoči dokaze..

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene