Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog objavljene ilustracije?

Matija Babić na obavijesnom razgovoru u zagrebačkoj policiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Matija Babić danas se našao na obavijesnom razgovoru u zagrebačkoj policiji.

'Kad je ilustriranje fašizma veći problem od fašizma. Živjela Rvacka', napisao je na svom Facebook profilu Matija Babić, glavni urednik portala Index.hr, dodavši tome i 'chek in' u policijskoj postaji u zagrebačkoj Heinzelovoj ulici.

Pročitajte i ovo Marko Srdarević Užas kod Sinja Policija o teškoj prometnoj nesreći: Šef splitsko-dalmatinske policije ispričao kako je izgledala potjera Prometna nesreća kod Sinja Tragedija kod Sinja Stravična nesreća: Bježali policiji i zabili se u zid, četvero mrtvih, među njima i dijete

Babić se tijekom jučerašnjeg i današnjeg dana našao na udaru kritika javnosti zbog ilustracije hrvatske zastave na kojoj je grb pretvoren u svastiku na članku o rezultatima referenduma o ustavnoj definiciji braka.

Iz policijske uprave zagrebačke javili su se priopćenjem koje prenosimo u cijelosti.

'Zbog objave na internetskom portalu neprimjerenog sadržaja u kojem su dijelovi grba i zastave Republike Hrvatske korišteni na način suprotno odredbama Zakona o grbu, zastavi i himni Republike Hrvatske te zastavi i lenti predsjednika Republike Hrvatske u službene prostorije PU zagrebačke pozvan je autor teksta te je nakon obavljenog obavijesnog razgovora i prikupljenih činjenica utvrđeno kako je predmetni počinio prekršaj iz članka 4. navedenoga Zakona poradi čega će protiv istoga nadležnom Prekršajnom sudu biti podnesen optužni prijedlog redovnim putem', stoji u priopćenju PUZ-a.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene