Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Proračun na dnevnom redu Gradske skupštine

Matić: Rebalans je prevažna točka da odbijanje donosimo uz objašnjenje - ne sviđa nam se i gotovo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Klub HSLS-HSS usprotivio se na početku sjednice zagrebačke Gradske skupštine najavama da će Skupština odbiti prijedlog rebalansa gradskog proračuna.

'Rebalans je prevažna točka da odbijanje donosimo u dvije minute uz objašnjenje - ne sviđa nam se i gotovo’, kazao je Nenad Matić (HSS) u ime Kluba HSS-HSLS nakon stanke koju su zatražili tijekom rasprave o dnevnom redu današnje sjednice Skupštine. Naveo je i da možda ne stoje tvrdnje predsjednika Gradske skupštine Davora Bernardića da je rebalans pun nepravilnosti jer je gradonačelnik za sjednicu pripremio i amandmane na rebalans kojima se to može ‘popeglati’.

Zatražio je da se s tim u vezi sastane matični odbor, kao i Odbor za Statut, poslovnik i propise, na što je Bernaradić odgovorio da će to mišljenje svakako uzeti u obzir. Stanku su zatražili i HDZ i HNS, a potom je Margareta Mađerić (HDZ) objasnila kako je i HDZ protiv da se odluke o tome tko će biti novi članovi Uprave i Skupštine Zagrebačkog holdinga donosi ‘ad hoc’, navodeći takav postupak ‘SDP-ovom demokracijom na dekleratoran način’.

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Zagrebu Žuti meteoalarm Nevrijeme pogodilo Zagreb: Na dio grada pala tuča, pogledajte koji su kvartovi najgore prošli Gužve na biračkim mjestima u Zagrebu Građansko pravo VIDEO/FOTO Građani pohrlili na glasanje: Velike gužve na mnogim biralištima u Zagrebu

>> Bernardić: Rebalans je pun nepravilnosti, nije zakonit

Dragan Kovačević (HNS) pak smatra da su ti prijedlozi ‘nedorečeni i protiv zdrave pameti’. ‘Znate li vi uopće što je Skupština Holdinga? Ovdje ste obrnuli situaciju - u upravu imenujete politiku, a u skupštinu struku, umjesto obrnuto’, pobunio se Kovačević. ‘Nemojte biti tužni što se imenuju stručnjaci umjesto političara’, komentirao je Bernardić. Po hitnom postupku, većinom glasova, u dnevni red je ipak uvršten prijedlog o smanjenju broja predstavnika Grada Zagreba u Skupštini Holdinga te prijedlog za imenovanje člana Uprave Holdinga. Sjednica je nastavljena aktualnim satom. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene