Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čuda ne prestaju

NOVA "BOMBA" MATE RIMCA Nakon kralja cestovnih automobila ima još jokera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mate Rimac za iduće ljeto ima spreman još jedan hit proizvod. Riječ je o trećoj generaciji njihovog e-bicikla nazvanog Greyp.

Danas tržište električnih vozila (svih vrsta) izgleda znatno bogatije nego prije godinu dvije, a konkurencija je strašna. U Europi je prodaja do rujna ove godine došla do 570.000 vozila, dok je u SAD-u i Kini prešla brojku od 521.000 vozila.

Pročitajte i ovo Sastanak u Vladi s čelnicima tvrtke Rimac Automobili (Foto: Twitter/Vlada) autoindustrija u Hrvatskoj Plenković primio Matu Rimca, u petak mu stiže u uzvratni posjet: "Pokazat ćemo što je važno, na njemu je da odluči" Mate Rimac (Foto: Dnevnik Nove TV) Novo čudo tehnike Novi Rimčev bicikl mjeri otkucaje srca, fotografira i pedalira umjesto vas, a košta kao pet prosječnih plaća

Ipak, Mate Rimac, čija tvrtka Rimac Automobili iza sebe već ima uspješan električni superautomobil, koji je odnadavno postao i neprikosnoveni cestovni kralj, a riječ je o Concept One modelu, ima još jokera u rukavu.

Jedan od njih je i za ljeto 2017. najavljeni Greyp G12H, odnosno 3. generacija, dosad najbržeg e-bicikla na svijetu, odnosno prethodne verzije G12S, koja je imala domet od 120 kilometara i maksimalnu brzinu vožnje od čak 70 kilometara na sat.

G12H neće biti brži, neće čak biti niti jednako brz ali ono što nudi, posramit će i automobilsku konkurenciju u smislu maksimalne udaljenosti koju može prijeći s jednim punjenjem baterije. Naime, njegova maksimalna brzina spuštena je na 45 kilometara na sat, dok je domet znatno povećan,sa 120 na čak 240 kilometara, za što se brine paket baterija od 3kWh!

Vijest o novoj inačici Greypa objavio je i portal Intersting Engeneering (IE), koji je posvećen dijeljenju originalnih inženjerskih rješenja iz svih dijelova svijeta i koji se hvali zajednicom od "preko sedam milijuna umova".

Vijest je na svojem profilu objavio i sam Mate Rimac, uz napomenu da je Geyp G12H e-bicikl s najvećim dometom na svijetu.

Novi model Greypa namijenjen je svakodnevnoj uporabi i ponudit će onima koji se opredjele za njega, no kako Rimac zasad nije objavio točnu cijenu novog modela, to zasad ostaje na razini nagađanja.

Portal IE međutim napravio je usporedbu s prijašnjim modelom G12S, čija je cijena oko 9400 dolara. Obzirom da je taj model znatno brži, ali ima znatno manji kapacitet baterije, a upravo suprotno, IE pretpostavlja da će cijena biti jednaka, ako ne i veća. No, to nije i neopravdano, jer i konkurencija koja se diči velikim dometom, poput Optibikea, okupira isti cjenovni razred.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene