441408
441408
441408
441408
441408

Mate Granić: 'Mogli smo više i brže. Moramo se okrenuti budućnosti'

  • , 25.06.2016., 19:26
  • Autor:
  • komentara

Povodom 25. obljetnice Dana državnosti gost u Dnevniku Nove TV bio je savjetnik predsjednice RH, Mate Granić.

 
 
 
 
Mate Granić gost Dnevnika Nove TV (Video: Dnevnik Nove TV)
Mate Granić gost Dnevnika Nove TV (Video: Dnevnik Nove TV)

'Kao svjedok tog vremena sretan sam i ponosan da je Hrvatska suverena država, članica EU, UN-a, NATO-a. Da je Hrvatska od objekta međunarodne zajednice postala subjekt, da je čimbenik stabilnosti na ovom prostoru, da naši vojnici sudjeluju u mirovnim misijama u svijetu i to vrlo uspješno. To je ono na što sam ponosan', odgovorio je Mate Granić na pitanje o tome na što je ponosan u Hrvatskoj.

No, rekao je i na što nije ponosan.

'Mogli smo više i brže. Razvoj Hrvatske, okrenuti se, kao što je to danas predsjednica kazala, potpuno budućnosti. Ne smije se zaboraviti povijest, iz nje treba učiti rošlost, ali se moramo okrenuti budućnosti, razvoju. Trebamo sve učiniti da mladi ostanu u Hrvatskoj. Trebamo učiniti da građani žive bolje. A to je moguće. Hrvatska može bolje', rekao je Granić. 

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se