Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Suđenje za ubojstvo Pukanića

Matanić iz Beograda: 'USKOK me je htio izigrati'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Robert Matanić je ustvrdio kako je strah USKOK-a i nadležnih hrvatskih sigurnosnih službi da bi ga njegov odvjetnik Zoran Pilipović mogao nagovoriti na odustajanje od suradnje, bio razlog pokušajima da ih se razdvoji.

'Znalo se da smo Pilipović i ja u partnerskom odnosu još od 1995. godine. On me je po uhićenju upozorio da postoji mogućnost da me se izigra i da me policija obmane. Rekao sam mu da je riječ o dvostrukom ubojstvu i da ne vjerujem da bi se netko s time igrao te da idem na suradnju', kazao je Matanić, optužen za taj zločin u Zagrebu, sada ispitan u svojstvu svjedoka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Iza zatvorenih vrata Slučaj Pukanić: Krunski svjedok Marjanović završio svjedočenje Slika nije dostupna Naknadno o svjedočenju Jocića i Bajića VIDEO Đurovićev brat: Naša imovina dokaz je nevinosti

>> Mafalani : 'Matanić tražio da lažno teretim Sretena Jocića'

Dodao je kako su najveći utjecaj da se od njega udalji Pilipović vršili ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko i državni odvjetnik Mladen Bajić te da je 'u nekim strukturama' zavladala panika kada su iščitane Pukanićeve bilješke.

On je odbacio povezanost Sretena Jocića s ubojstvom Pukanića i Franjića, navevši da je u istrazi izmišljao kako bi teretio Slobodana Đurovića, optuženog u Zagrebu. Precizirao je da se to odnosi na izjavu da je Bojana Gudurića čuo da spominje Đurovića u kontekstu napada na Pukanića, objasnivši kako mu je rečeno da to kaže u cilju proširenja istrage na veći broj ljudi.

Ispitivanje Matanića pred posebnim odjelom višeg suda u Beogradu videovezom iz županijskog suda u Zagrebu započeto je u utorak i bit će nastavljeno u četvrtak.

Petorka iz Hrvatske

Po njegovom završetku očekuje se da u svojstvu svjedoka budu ispitani Đurović i Gudurić. Potom bi trebao biti ispitan i krunski svjedok Tomislav Marjanović, koji je zatražio da njegovo svjedočenje ne bude otvoreno za javnost, o čemu će sudsko vijeće naknadno odlučiti.

Robert Matanić, Đurović i Gudurić, uz u ponedjeljak saslušane Luku Matanića i Amira Mafalanija, čine petočlani hrvatski dio optužene skupine koji će biti ispitan u svojstvu svjedoka na suđenju beogradskom djelu optužene skupine koji čine Sreten Jocić, Željko Milovanović i Milenko Kuzmanović.

Njih trojica su optužena da su za novčanu nagradu, ne manju od 1,5 milijuna eura, nakon duljeg praćenja Pukanića, u listopadu 2008. pripremili eksplozivnu napravu koju su postavili na kupljeni skuter, dovezen i parkiran uz Pukanićev automobil u dvorištu njegove medijske tvrtke u Zagrebu.

Njih se tereti da su potom, kad je Pukanić s Franjićem prišao vozilu, aktivirali eksploziv zbog čega su Pukanić i Franjić smrtno stradali, više osoba je ozlijeđeno, a na vozilima i okolnim objektima počinjena je materijalna šteta. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene