Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Ostvarite svoje snove"

"Letite s najboljima": MORH traži vojne pilote, objavili i promotivni video

MORH traži vojne pilote (Screenshot: MORH)
MORH traži vojne pilote (Screenshot: MORH)
Aktualno Galerija +0 MORH traži vojne pilote (Screenshot: MORH) Galerija 1/1 >>
U vojarni "Pukovnik Marko Živković" na Plesu danas je obilježena 26. obljetnica ustrojavanja Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane Oružanih snaga RH.

Proslava je protekla u znaku promocije i promaknuća novih zapovjednika, ali i nabave novih borbenih aviona. Kojim će avionima država zamijeniti MIG-ove, ministar obrane Damir Krstičević nije otkrio, ali je pozvao sve zainteresirane da se prijave i postanu piloti.

Pročitajte i ovo Pripadnici Hrvatske vojske u službi glasali su na posebnim biračkim mjestima - 3 Posebna biračka mjesta Izašli na birališta: Pogledajte kako su glasali hrvatski vojnici i vojnikinje Pogled iz aviona (Foto: Dnevnik.hr) PILOTI ČEKAJU Vlada produžila rok do kojeg se države koje su nam spremne prodati borbene avione moraju očitovati

Čestitavši pripadnicima HRZ i PZO-a na svim dosadašnjim uspjesima, na velikom zalaganju i predanosti pilotskom pozivu te ujedno i na primopredaji dužnosti zapovjednika, izaslanik predsjednice RH i vrhovne zapovjednice OSRH načelnik GS OSRH general zbora Mirko Šundov podsjetio je na stvaranje Hrvatskog ratnog zrakoplovstva koje je, kako je istaknuo, po mnogočemu jedinstveno.

"Zrakoplovstvo smo stvarali gotovo iz ničega, u poljoprivredne i školske avione smo sami ugrađivali oružne sustave i tako djelovali u prvim danima rata. Bili su to teški, ali slavni dani Domovinskog rata, kada su djela pripadnika ratnog zrakoplovstva bila primjer požrtvovnosti i ljubavi prema Domovini", rekao je  Šundov.

Ministar obrane Damir Krstičević  podsjetio kako ova godina bila iznimno zahtjevna za HRZ i PZO.

"Ove smo godine napravili veliki pomak, pokrenuli smo proces nabave višenamjenskog borbenog aviona, primili smo ponude za novi avion, napravili njihovu validaciju i evaluaciju i sada smo pred odlukom koja je odgađana petnaestak godina", rekao je ministar Krstičević.

Ministarstvo obrane objavilo je promotivni spot u kojem poziva buduće vojne pilote da "ostvare svoje snove" i "lete s najboljima".

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene