Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tradicija i običaji

VIDEO Slavi se Martinje, kleti diljem Zagorja prepune!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ljubitelji dobrog vina ovoga su vikenda došli na svoje. Slavi se Martinje, blagdan Svetoga Martina, kada se mošt pretvara u mlado vino. Tradicija je to do koje se drži posebno u kontinentalnim dijelovima Hrvatske.

Kleti diljem Zagorja pune su gostiju i prijatelja. Mnogi su gosti stigli iz većih gradova na Martinje, kako bi se dobro proveli, ali i kako bi kušali zagorska vina. Kvaliteta vina neke od njih je ugodno iznenadila. 'Jako dobra vina i uopće nisu kisela', kaže jedan gost.

Pročitajte i ovo Veliki četvrtak, procesija Ususret Uskrsu Danas je Veliki četvrtak: Znate li što se obilježava i koji su običaji? Vino, ilustracija - 3 Među najboljima Godina je loša za proslavu Martinja, ali vinarima će donijeti uspjeh: "Imali smo idealno vrijeme"

>> Svečano otvorena manifestacija Martinje V' Zagrebu!

Kvaliteta je jako bitna u današnje vrijeme. Zna to i mladi vinar Tomsilav Petrovečki koji je posao naslijedio od oca. 'Samo nastavljam njegovu priču i pokušavam to dovesti do jednog višeg nivoa, radi se trudimo se', kaže nam Tomislav.

Za martinski vikend i seoska su imanja diljem Zagorja dobro popunjena, Cijelog će vikenda odzvanjati zdravice i pjesma jer kako stara poslovica kaže: Bolje da nestane sela nego običaja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene