459157
459157
459157
459157
459157

Martina Dalić o INA-i: "Arbitraže se moraju dovršiti"

  • , 02.12.2016., 10:52
  • Autor:
  • komentara

Premijer Andrej Plenković i ministrica gospodarstva Martina Dalić sastali su se s europskom povjerenicom za unutarnje tržište, industriju, poduzetništvo i mala i srednja poduzeća Elżbietom Bieńkowskom.

 
 
 
 
Ministrica je otkrila koji su daljnji potezi Vlade vezani uz INA-u (Video: Dnevnik.hr)
Ministrica je otkrila koji su daljnji potezi Vlade vezani uz INA-u (Video: Dnevnik.hr)

Dalić i Bienkowska razgovarale su o pitanjima poduzetništa i otvaranju novih radnih mjesta.

Nakon sastanka, Dalić je na upit Nove TV otkrila koji su daljnji potezi Vlade vezani uz INA-u.

"Ova se Vlada nedvosmisleno odredila da je INA strateška kompanija i da želimo vidjeti kako se ona razvija u područuju istraživanja, proizvodnje i prerade. Vertikalno integrirana naftna kompanija, kako se kaže u žargonu industrije", rekla je Dalić.

Istaknula je kako se Vlada "detaljno informira o stanju u kompaniji kako bi mogla jasno i vrlo precizno definirati sve stavove o eventualno prijepornim pitanjima s drugim dioničarom i kako bi mogla u vezi tih stavova prirediti jedan širi konsenzus".

"U interesu Vlade da se arbitraže okončaju"

Kazala je kako je u interesu Vlade da se arbitraže okončaju.

"U Ženevi i Washingtonu se odvijaju arbitraže. Stav Vlade je da se arbitraže moraju dovršiti. Sukladno tome će Vlada artikulirati svoj stav, vodeći računa da od INA-e kao kompanije očekujemo puno, i rast hrvatskog gospodarstva. Bez rasta svojih velikih kompanija ne možemo ostvariti svoj puni potencijal rasta", zaključila je.

Dalić je rekla da je povjerenici predstavila mjere koje je Vlada poduzela u području porezne reforme i mjere koje se planiraju u području rasterećenja gospodarstva.

Bienkowska je rekla u izjavi za novinare da je čest gost u Hrvatskoj, ali da joj je današnji posjet jako važan i to ne samo zbog konferencije o tome kako naučiti mlade ljude poduzetništvu nego i zbog toga što je to bio njezin prvi susret s novom hrvatskom Vladom i premijerom.

Zadovoljna poreznom reformom

"Razgovarali smo o važnim pitanjima poduzetništa i otvaranja novih radnih mjesta. To je nešto o čemu bi svi u Europi trebali razmišljati jer su rast i zapošljavanje u središtu našeg interesa", istaknula je.

Također je izrazila zadovoljstvo predstavljenom poreznom reformom.

"Pozdravljam obećavajuće planove hrvatske Vlade za novi porezni sustav, za pojednostavljivanje poreznog sustava. To je nešto čemu svi u Europi težimo", rekla je Bienkowska. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se