Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Inspekcija u tijeku

Ministarstvo zdravlja: Postoji sumnja da su neispravne čokoladice dospjele i u Hrvatsku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nadzor sanitarne inspekcije u tijekuje nad čokoladicama iz nizozemske tvornice.

I Ministarstvo zdravlja zaprimilo je obavijest o povlačenju čokoladica Mars, Snickers, Milky Way, Celebrations i Mini Mix proizvedenih u Marsovoj tvornici u Nizozemskoj odakle je odlazio na tržište 55 zemalja.

Pročitajte i ovo Zelenski u Avidijivki nakon mjeseci žestokih borbi Pala je Avdijivka: Ukrajinske snage povukle se iz razorenog istočnog grada, ostali su bez streljiva Milijuni plastičnih peleta naplavili španjolske obale Zabrinutost raste VIDEO/FOTO Ekološka katastrofa: Milijuni plastičnih peleta naplavili obalu Sredozemlja

Sam Mars je naredio povlačenje s tržišta te kontaktirao distributere ne bi li to što prije napravili.

Budući da se radi o proizvodima široke distribucijske mreže potrebno je određeno vrijeme da se utvrde sve činjenice o mogućoj distribuciji na području RH.

Iz Ministarstva zdravlja doznaje se kako ipak postoji određena sumnja da je dio takvih proizvoda stigao i na tržište RH. Zbog toga je izdana obavijest potrošačima o serijama proizvoda koji se ne preporučuju za konzumaciju i zahtjevom da se obrate nadležnoj inspekciji sa informacijama o porijeklu spornih proizvoda ako ih posjeduju.

U tijeku je i inspekcijski nadzor sanitarne inspekcije kod mogućih distributera spornih proizvoda u RH.

Podsjetimo, razlog povlačenja proizvoda je pronalazak komadića plastike u čokoladama.

'Ovo je izolirani slučaj i samo gore navedeni proizvod proizveden u Nizozemskoj je zahvaćen. Niti jedan drugi proizvod neovisno o pakiranju i veličini nije zahvaćen, kao ni drugi serijski brojevi, datumi isteka roka valjanosti ili proizvodi proizvedeni na drugoj lokaciji. (...)

Mole se potrošači koji imaju navedeni SNICKERS® 4 PACK proizvod da ga ne konzumiraju te se za daljnje informacije obrate na broj 01 2455 370 .

Mars Hrvatska d.o.o. žali zbog svake neugodnosti uzrokovane našim potrošačima. Molimo sve naše potrošače proizvoda SNICKERS® da prime naše iskrene isprike', stoji u priopćenju pristiglom iz MArs Hrvatska d.o.o.
 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene