Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Strani mediji se raspisali o Hrvatskoj: Ustavni sud blokirao Milanoviću put za sastavljanje vlade, ali kad bi mu to uspjelo...

'Markačeva obrana trebala je predvidjeti Šeparovićevo isključenje'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Stjepan Mesić danas je ustvrdio kako su odvjetnici generala Mladena Markača trebali predvidjeti isključenje Miroslava Šeparovića i generala Markača poštedjeti problema.

"Ne znam zašto je do toga došlo, jer su odvjetnici tu situaciju trebali predvidjeti da ne bi došlo do komplikacija tijekom sudskog postupka. Meni je žao što je do toga došlo, ali se nadam da će odvjetnici uspjeti naći konsenzus te da će general Markač dobiti sasvim dobre uvjete za obranu", kazao je predsjednik.

Pročitajte i ovo Izraelski Iron Dome Prijetnje sigurnosti Šef najveće njemačke tvornice oružja upozorio: "Europa bi trebala izgraditi svoju Željeznu kupolu" Proizvodnja streljiva Povećanje proizvodnje streljiva Europska komisija usmjerila milijarde eura za jačanje zajedničke europske obrane

Na upit slaže li se s tezom da je međunarodna zajednica Srbiji učinila niz ustupaka zbog Kosova, što potvrđuje i presuda Međunarodnog suda pravde, te najavljena mogućnost da već iduće godine postane kandidat za članstvo u EU, predsjednik je odgovorio da će "Srbija malo teže postati kandidat za EU, ali je presuda mnoge iznenadila, posebno one koji se još sjećaju rata i žrtava koje smo i mi i BiH kao žrtve brutalne agresije imali".

Ta je agresija, dodao je, bila ne samo financirana iz Srbije, od režima Slobodana Miloševića, nego su u njoj sudjelovali i pripadnici JNA, pa su žrtve s pravom očekivale presudu za genocid.

Međutim, dodao je, oni koji malo više prate međunarodne odnose, posebno rad Suda pravde, znaju da niti jedna država nije osuđena za genocid, pa ni Njemačka. "Pojedinci i organizacije da, ali niti jedna država, zato bi to bio presedan, premda se presedani događaju i mi smo očekivali da će se taj presedan dogoditi", rekao je Mesić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene