Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog poticanja ubojstva

Marjanović, krunski svjedok za Pukaničevo ubojstvo, dobio tri i pol godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
On je na ubojstvo poticao Krunoslava Pokrovca, koji je dobio četiri i pol godine za pokušaj ubojstva.

Krunoslav Pokrovac osuđen je danas nepravomoćno na zagrebačkom Županijskom sudu na četri i pol godine zatvora zbog pokušaja ubojstva i dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, a zbog poticanja na ubojstvo tri i pol godine zatvora dobio je Tomislav Marjanović, krunski svjedok na suđenju za ubojstvo Ive Pukanića. Osuđeni Pokrovac i Marjanović zajedno su s Tomislavom Pribanićem 25. kolovoza 2007. oko 21 sat došli u Velikogoričku ulicu kako bi se sastali s Hrvojem Škrgatićem, koji se na to mjesto dovezao osobnim automobilom, a s njim i njegov brat Vedran i dvije maloljetnice.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Manijak u Beogradu VIDEO Snimljen u pokušaju silovanja - Djevojku napao s leđa! Slika nije dostupna Drama kod škole Oteli dječaka: 'Tko zabije koš dobit će besplatnu vožnju autom!'

Pošto je Škrgatić izišao iz vozila i prišao trojici muškaraca, među njima je izbila svađa pa su se počeli naguravati, a Pokrovac je izvadio pištolj i ispalio hitac pokraj noge Hrvoja Škrgatića. Dok je napadnuti Škrgatić bježao, Pokrovac je prema njemu ispalio više hitaca, ali ga je promašio, a Marjanović mu je dovikovao: 'Pucaj, pucaj, ubij ga!' Pokrovac je pucao i prema vozilu s kojim je bježao brat Hrvoja Škrgatića, pri čemu je najmanje jednim zrnom pogodio automobilsku gumu.

Sudsko vijeće utvrdilo je da su iskazi braće Škrgatić i djevojaka vjerodostojni, kazala je sutkinja Sanja Mazalin obrazlažući presudu. Sud nije povjerovao Pokrovcu koji se branio da je pucao u zrak, kao ni Marjanoviću koji je tvrdio da nije povezan s pucnjavom. Pokrovac, prema obrazloženju presude, nije uspio pogoditi cilj vjerojatno zato što je bio pod utjecajem opijata i alkohola. Sud mu je izrekao sigurnosnu mjeru obveznog liječenja od ovisnosti. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene