Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Minuta iza ponoći

Mario Pejić, prva hrvatska beba u 2009. godini

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Samo minutu iza ponoći u Osijeku je rođena prva beba u Hrvatskoj 2009.godini. U prvoj minuti Nove godine svijet je ugledao Mario Pejić.

Prvi sin Ivane i Mirka zdrava je i vesela beba teška 3,100 kg te duga 45 centimetara. Ponosna majka Ivana osjeća se odlično, porod je protekao u najboljem redu, a otac Mirko još nije svjestan da je dobio sina prvorođenca. Mali Mario tako će ući u povijest kao prvi stanovnik Hrvatske koji će imati novi osobni identifikacijski boj. Država će ga, kao uostalom i sve novorođene bebe u prvim satima Nove 2009.godine, darivati s čak sedam tisuća kuna. 
'Termin porođaja bio je 17. siječnja. Porod je super prošao, doktori su se potrudili; sve je veoma brzo završilo', rekla nam je sretna mama Ivana.

Pročitajte i ovo Ilustracija Liječenje se nastavlja Misteriozan slučaj: Otkriveno u kakvu je stanju beba koja je s teškim ozljedama glave dovezena u bolnicu Slučajan susret otkrio zamjenu 9-mjesečnih dječaka u rodilištu (Foto: Profimedia) Kobna pogreška Slučajan susret otkrio zamjenu 9-mjesečnih dječaka u rodilištu: Majke strepe čekajući nalaz DNK-a

Druga novogodišnja beba rođena je u splitskom rodilištu. Obitelj Grabovac dobila je djevojčicu tešku 3.300 grama. Šest minuta poslije ponoći u Petrovoj je rođena i prva zagrebačka beba, mali Ante Bubalo, težak četiri kilograma. Sve rodilje koje su rodile u prvom satu Nove godine dobit će po sedam tisuća kuna. Ministrica Kosor podsjetila je da od danas sve majke imaju pravo na rodiljsku potporu, pa i nezaposlene. Naknada za drugi dio dopusta veže se za proračunsku osnovicu i ne može biti manja od 1.660 kuna, a dopust se može koristiti fleksibilno.


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene