Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skrivio smrt muškarca

Kolika kazna prijeti bivšem ministru? Banožić bi zbog prometne nesreće mogao dugo ležati u zatvoru

Mario Banožić, ministar obrane
Mario Banožić, ministar obrane Foto: Damir Krajac / CROPIX
Bivšem ministru obrane Mariju Banožiću zbog prometne nesreće u kojoj je poginuo Goran Šarić prijeti zatvorska kazna do 15 godina.

Premijer Andrej Plenković je Marija Banožića razriješio dužnosti ministra obrane nakon što je jutros je skrivio tešku prometnu nesreću u kojoj je poginuo 40-godišnji Goran Šarić. Međutim, još uvijek ostaje pitanje Banožićeve kaznene odgovornosti.

Biljana Luburić, zamjenica vukovarskog županijskog državnog odvjetnika, je objasnila da je do nesreće došlo jer Banožić započeo pretjecanje kamiona bez da se prethodno uvjerio da to može učiniti na siguran način te se sudario u kombi koji se kretao iz suprotnog smjera.

Pročitajte i ovo Premijer Andrej Plenković - 3 Nakon prometne nesreće Ovako je Plenković smijenio Banožića: "Razriješio sam ga dužnosti ministra obrane"

Zbog dodatnih je provjera policija uzela uzorke krvi i urina da bi se utvrdila prisutnost alkohola, vještačenje će pokazati i kojom je brzinom Banožić vozio, a oba su vozača u trenutku nesreće bila vezana.

Luburić, podsjetimo, nije mogla otkriti u kojem će smjeru ići prijava, ali se previđena kazna može iščitati iz Kaznenog zakona.

Prema članku 227., sudionik u cestovnom prometu koji kršenjem propisa o sigurnosti prometa izazove opasnost za život ili tijelo ljudi ili za imovinu velikih razmjera, pa zbog toga prouzroči smrt jedne ili više osoba kaznit će se kaznom zatvora od tri do 15 godina. U slučaju da je do nesreće došlo iz nehaja, propisana kazna iznosi od jedne do osam godina.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene