Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bolivijski vođa oporbe hrvatskog podrijetla

Marinković: 'Morales me želi ubiti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bogati 43-godišnji bolivijski zemljoposjednik i vođa oporbe, hrvatskog podrijetla, Branko Marinković boji se da bi ga Morales mogao dati ubiti.

Za pomoć se obratio i vodećim međunarodnim pravnim institucijama. Marinković je za Globus rekao kako je Bolivija postala narkodržava u kojoj se nalazi mafija iz cijelog svijeta, a slobode govora i izražavanja nema. Dodao je da članovi mafije stradavaju u krvavim obračunima, a nevini u zatvoru. On se trenutno nalazi u Washingtonu, gdje je podnio međunarodnu tužbu protiv bolivijske Vlade zbog kršenja ljudskih prava.

Pročitajte i ovo Ilustracija Otkrivao službene tajne Policajac iz istraga otkrivao gdje dileri drže drogu pa ju s dvojicom suradnika krao i prodavao Bolivija: Više od 2000 policajaca u lovu na krijumčara droge - 1 Traži ga i Interpol Pokrenuta velika akcija policije, love narkobosa iz Urugvaja: "Mobilizirali smo više od 2250 policajaca, više od 144 vozila"

Moralesa je optužio da stalno izmišlja razne optužbe na njegov račun, a najnovija optužba je da je upravo on naručio ubojstvo šesteročlane bande švercera, među kojima su bili i trojica srpskih državljana, piše Globus. Prema službenim bolivijskim izvorima, Marinković je pobjegao iz zemlje jer je osumnjičen za pokušaj ubojstva predsjednika Moralesa. Optužbe protiv Marinkovića stižu i od srpskih medija, koji ga optužuju da je ubojstvo njihovih građana izveo jer su radili za njegovog najvećeg protivnika na narkotržištu, bolivijskog kralja droge Williama Rosalesa Suareza.

Marinković sve te optužbe negira i tvrdi da iza svega stoji Morales i njegova policija. Kaže da ni na koji način nije povezan s proizvodnjom i preprodajom droge. Marinković je vlasnik tvrtke u Santa Cruzu. Bavi se poljoprivredom i zapošljava oko 800 ljudi. Santa Cruz je regija koja je puno bogatija od ostatka zemlje i bori se za autonomiju. Među stanovništvom prevladava neindijansko europskog podrijetla. Marinkovićeva obitelj i dalje tamo živi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene