Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odobren zahtjev

Marina Lovrić Merzel vraća se u Sabor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mandatno imunitetno povjerenstvo zaključilo je da je Lovrić Merzel ispunila zakonske preduvjete za zahtjev koji je podnijela.

Marina Lovrić Merzel vraća se u Sabor.

Pročitajte i ovo Zastupnici koji nisu ušli u Sabor Sabor pa pa Njih više nećemo gledati u Saboru: Bili su među najglasnijima, ali sada će rasprave gledati samo na TV-u Marija Selak Raspudić Reforma Hrvatskog sabora Selak Raspudić: "Željezna ograda, simbol HDZ-ove Vlade, stvar je prošlosti"

Mandatno imunitetno povjerenstvo bez rasprave jednoglasno je donijelo odluku o aktiviranje mandata bivše sisačko moslavačke županice.

Prema zakonu ispunjeni su Zakonski preduvjeti za njezin zahtjev pa je predloženo da Mandatno imunitetno donese odluku da Marina Lovrić Merzel postaje zastupnica s datumom 11.rujna 2014.

Lovrić Merzel uputila je zahtjev za aktiviranje mandata nakon što je dala ostavku na mjesto županice. Izabrana je u 6. Izbornoj jedinici, ali nije bila zastupnica jer je bila županica, a te dvije funkcije su nespojive. Podnijela je zahtjev u zakonskom roku i mirovanje je prestalo 8 dana nakon zahtjeva.

Merzel izlazi iz zatvora, ali sad želi u - Sabor!

Podsjetimo, bivša sisačko-moslavačka županica nedavno je puštena iz istražnog zatvora u kojem je provela više od pet mjeseci. Početkom rujna od Sabora je zatražila aktiviranje zastupničkog mandata.

Istraga protiv Lovrić Merzel otvorena je zbog sumnje da je svoju županiju oštetila za više od 10,5 milijuna kuna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene