Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Županica o vraćanju automobila

'Strašna hajka imala je za cilj skrenuti pažnju s projekata'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gošća Dnevnika Nove TV bila je sisačko - moslovačka županica Marina Lovrić Merzel.

Jeste li ovim potezom priznali svoju pogrešku?

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Odbacio sučeljavanje Plenković otkrio koliko je donirao HDZ-ovoj kampanji pa opleo po Milanoviću: "Svakog dana se budi i lupeta sa svojim primitivizmom" Slika nije dostupna Izbori u Sisačko-moslavačkoj županiji Tko će sjesti u fotelju Marine Lovrić Merzel?

Ako je pogreška postupiti kao što su postupili i svi moji kolege župani, ako je pogreška realizirati odluku županijske skupštine onda mogu reći da je to pogreška. Ono što sam ja danas potvrdila u županijskoj skupštini je u proračunu bilo predviđeno, ovaj najam automobila koji nije bio kupljen, nego je bio na leasing, tj. unajmljen.

Naprosto 56 milijuna kuna danas donesenim proračunom u plusu govori i potvrđuje sve ono što sam cijelo vrijeme govorila da svi naši projekti i dvije milijarde kuna konkretnih projekata koji se rade i grade, ne želim da budu obmanjeni pa makar to bilo i autom. 

Bili smo svjedoci, morate priznati, tri tjedna jedne strašne hajke, koja je bila upravo zbog toga da bi se makla pozornost s dvije milijarde kuna konkretnih projekata koji se realiziraju u našoj županiji.

Gdje vam je bila politička pamet da nabavite auto od pola milijuna kuna?

Ja sam poštivala Skupštinu i odluku. Taj auto i taj najam je bio šest godina u proračunu i to je donijela Županijska skupština jer smo i prijašnji auto imali u leasingu, a ovaj je bio 100.000 kuna jefitniji. Neki od mojih kolega voze po dva, i puno skuplja, automobila.

Napravila sam sve po zakonu i taj je automobil koštao 100.000 kuna manje. Ono što je bio politički spin i demagogija, da bi igrali na emocije i osjećaje građana, ne samo moje županije, nego i cijele Hrvatske, upravo oni koji su pokrali ovu državu, upravo oni koji pune put do Remetinca su odgovorni i za kopanje po kontejnerima i za stanje i broj nezaposlenosti Sisačko – moslovačke županije.

>> Odustala od limuzine!

>> AUTIĆI ZA ŽUPANICU: 'Ovo je prebahato i preskupo, imamo mi i većih problema'

Vi ste dobili mandat da budete drugačiji mandat od onih koji idu u Remetinec, koji isto tvrde da su bili žrtve političkog progona. Tko god sjedne na Županijski sud, kaže 'ja sam žrtva političkog progona'. Vi niste žrtva političkog progona. Vi ste kupili auto koji je, objektivno, za naše prilike preskup. Bilo je, složit ćete se, i jeftinijih automobila.

Prije svega, ja auto nisam kupila, ja sam ga uzela u najam, kao što to danas uzimaju i svi drugi. Da sam drugačija od drugih – to govore građani Sisačko – moslovačke županije koji su me tri puta birali i jedina sam županica u Hrvatskoj. To govori o onom što misle moji građani, a ono što želim maknuti od sebe je lažno stvaranje slike, ne samo u županiji, nego i u cijeloj državi jer ja nisam ta županica kojom me oni žele prikazati.

Smatrate li da je ovo štetilo SDP-u? Je li vas, primjerice, nazvao Zoran Milanović i rekao da vratite automobil ili je to vaša samostalna odluka?


Zašto bi me zvao Zoran Milanović?

Vi ste važni u stranci, vi ste u predsjedništvu...


Mi smo izuzetno demokratska stranka. Ja nisam napravila ništa što nije u skladu sa zakonom i ništa što ne spada u trošak poslovanja jedne županije kao što je moja županija.

Ako niste ništa pogriješili, ako niste učinili ništa što nije u skladu sa zakonom, zašto onda niste ostavili automobil?

Zato što je to jeftini politički spin onih o kojima sam ja govorila. Ja nisam napravila ništa različito od svojih kolega. Ovaj postupak govori da sam napravila nešto različito, da poštujem sve one koji imaju pravo komentirati, ali, isto tako, da poštujem odluke Županijske skupštine. To sam upravo danas izjavila upravo tamo gdje je odluka da se uzme automobil u najam i donesena, gdje je potvrđeno da je moja županija ne najsiromašnija, nego ona koja ima najveći višak u svom proračunu od 56 milijuna kuna i 2 milijarde kuna investicija.

Audi je prošlost, u čemu ćemo vas ubuduće snimati kad budete obilazili županiju?

Mi imamo vozni park. Neki su automobili u prosjeku stari 10 do 12 godina. Imamo dvije Škode koje smo uzeli zajedno s ovim Audijem, poslužit ću se s jednim od službenih automobila županije i neprestano raditi zajedno sa svojim građanima i realizirati sve ove projekte o kojima sam govorila.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene