Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Državni tajnik

Tko je Marin Strmota, dužnosnik koji je iznenadio ostavkom na konferenciji za novinare

Državni tajnik za demografiju podnio ostavku (Video: Dnevnik.hr)
Državni tajnik za demografiju podnio ostavku (Video: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Državni tajnik za demografiju podnio ostavku (Video: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Državni tajnik u Ministarstvu demografije, Marin Strmota, koji je na konferenciji za novinare o demografskoj revitalizaciji nenadano dao ostavku na dužnosti tajnika je od 28. studenog 2016. ''Pročešljali'' smo njegovu imovinsku karticu.

U Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, na mjestu državnog tajnika, HDZ-ovac Marin Strmota došao je krajem 2016. godine. U imovinskoj kartici navedeno je da je prije stupanja na tu dužnost od 2010. bio docent na Ekonomskom fakultetu Zagreb, gdje je i završio doktorski studij 2013. godine.

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić o stanju na karticama - 1 objavljene imovinske kartice Pogledajte tko su najveći investitori u Vladi: Dio ministara nije bio impresioniran premijerovim nagovorom da ulože u trezorce i narodne obveznice Andrej Plenković Nekretnine i ulaganja Nova imovinska kartica premijera: Plenković objavio koliko zarađuju on i supruga, kolika mu je štednja...

Kao državni tajnik prima plaću od 15.771,69 kuna neto, u braku je i ima djece. Ima i kredite u Zagrebačkoj banci. Jedan u iznosu od 171.710,67 kuna kojeg je podigao 2012. godine na rok otplate od sedam godina po kamatnoj stopi od 8,15%.

Godine 2013. podigao je kredit u iznosu od 50.000 kuna po kamati od 8,22 % na otplatni rok od pet godina. Mjesečno kredite, prema podacima iz imovinske kartice, plaća 3735,59 kuna.

Nekretnina 2016., kada je ispunjavao imovinsku karticu, nije imao, vozio je VolksWagen Golf proizveden 2008. godine kojeg je kupio na kredit. Štednje nema, kao niti udjela, dionica, vrijednosnih papira u poslovnim subjektima. Nema ni pokretnina pojedinačne vrijednosti veće od 30.000 kuna.

U njegovoj biografiji objavljenoj na Ekonomskom fakultetu stoji da se bavio demografijom, ekonomikom rada te demografsko-socijalnim razvojem. 2015. i 2016. radio je na projektima vezanim uz temu demografije: ''Demografska infrastruktura za bolje procjene i politike“, te ''Podatkovna istraživačka infrastruktura za napredna demografska istraživanja“, a od 2007. do 2013. sudjelovao je u projektu ''Utjecaj demografskih promjena na gospodarski razvoj” čiji je voditelj bio poznati hrvatski demograf Anđelko Akrap.

Aktivno govori engleski i njemački.

Ostavku je danas podnio na konferenciji za novinare nakon pitanja reporterke Dnevnika Nove TV Barbare Štrbac o tome što je to novo u mjerama koje su predstavljene danas, jer su identične mjerama koje smo čuli i prije tri mjeseca.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene